Goedemiddag allemaal,
Ik ben sinds kort weer geïnteresseerder geraakt in het brood bakken en er actief mee bezig. Na een aantal jaar actief met de BBM aan de slag te zijn geweest om brood in te bakken is hij de laatste jaren alleen maar voor pizzadeeg gebruikt.
De laatste tijd probeer ik te bakken met droge zuurdesem die ik bij de lokale molen in de buurt heb gehaald. Er zit vooruitgang in, stap voor stap leer ik bij. Van eerst alles eigenwijs met de hand doen, nu weer gebruik maken van de BBM om het deeg te kneden. Van los op een bakplaat onlangs eens in een cakeblik geprobeerd en dat was een goede keus.
Uiteindelijk wil ik een goed brood maken met mijn Oostenrijkse roggemeel, liefst net zoals het brood dat ik daar haal
Groetjes,
Roel
Even voorstellen
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Even voorstellen
Welkom op het forum Roel!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Even voorstellen
Welkom Roel
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken