Hoi Allemaal,
Bij het opzoeken naar informatie over (thuis) brood bakken ben ik op dit fenomenaal forum/kenniscentrum terecht gekomen.
Ik ben dus Nico, weldra 42 jaar en Belg.
Ik ben de zoon van een bakker uit het Gentse, ik had in mijn jeugd echter weinig aandacht voor het brood bakken. Mijn vader werkte heel erg lang en vaak. Hierdoor lukte het amper mij de kneepjes van het vak te leren.
Toen hij enkele jaren geleden overleed begon de spijt stilaan door te dringen, spijt nooit veel interesse getoond te hebben in zijn vak, waar hij zo goed in was.
Dus ik begon een zoektocht, een zoektocht naar het perfecte brood zoals hij die kon bakken. Tot je gaat beseffen dat brood bakken toch niet zo simpel is.
Je gaat boeken lezen, filmpjes bekijken, trucjes proberen. Soms zit ik in de buurt, soms mijlenver van het resultaat dat ik gehoopt had.
Maar mijn kinderen smullen van het brood. De huiskamer vult zich meermaals per week met de heerlijke geur van vers gebakken brood. Voor mij de geur van vers gebakken nostalgie.
Even voorstellen: Nico
- Nico
- Jongste bediende
- Berichten: 37
- Lid geworden op: wo 30 mar 2022, 10:25
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Even voorstellen: Nico
Welkom op het forum Nico!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist