Hallo Ik wil mezelf even voorstellen.
Bakken is me met de paplepel ingegeven. Er ging vroeger bij ons geen weekend voorbij zonder taart of koek(jes)
En bij de feestdagen en verjaardagen werd er extra veel gebakken.
Wij waren met zijn tienen dus dat was best vaak
Mijn moeder was er ook goed in !! (ook in de kookkunst overigens)
En ze leerde het ons graag!
Voordat wij 10 waren hadden we allemaal al appeltaart, cake, zandkoekjes, boterkoek kokoskoek en stroopballetjes (au, heet!!)(snoepjes) gemaakt.
Met kerstmis werd er altijd suikerbrood en kerstbrood gebakken, maar dagelijks brood werd bij de bakker gehaald. (ik denk dat voor mijn moeder met een was voor tien personen (zonder wasautomaat) en al die andere huishoudelijke rompslomp (ze naaide ook veel kleren breidde truien stopte kousen ) net iets te veel was.
Ik heb brood gebakken door de jaren heen , met broodmix, zuurdesem, broodbakmachine ... Maar ben geen uitblinker en dat is een uitdaging voor mij !
Allerlei brood bakken. Broden met en zonder vorm , zachte bolletjes, crunchie korsten, lange reis, korte reis etc. etc.
En ik denk dat ik hier op een goede plek ben aangekomen om veel te leren
Oh ja, ik heet gewoon Ineke ;')
even voorstellen
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: even voorstellen
Welkom Ineke
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: even voorstellen
Welkom Ineke!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Sylvana
- Jongste bediende
- Berichten: 38
- Lid geworden op: do 31 mar 2022, 12:35
Re: even voorstellen
Welkom Ineke