Beste allemaal
Ik ben Arjan, 60 jaar en sinds ruim een maand begonnen met brood bakken in een Dutch oven.
Soms met succes en soms met minder maar wel erg enthousiast en wij vinden het heel smaakvol. Diverse soorten meel mengen en kijken wat er gebeurt.
Fout gemaakt om direct uit de koelkast te bakken en dan verbaasd zijn dat er geen mooie barst in het brood zit. Dus als iemand een gouden tip heeft hoe lang een deegje bij moet komen voordat het gebakken kan worden hou ik me aanbevolen.
Super leuk forum en zal er veel van leren.
Vriendelijke groet Arjan
Even voorstellen
- Sylvana
- Jongste bediende
- Berichten: 38
- Lid geworden op: do 31 mar 2022, 12:35
Re: Even voorstellen
Welkom Arjan
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Even voorstellen
Welkom Arjan. Je kunt desembrood direct uit de koelkast bakken. Het zal dan tijdens het bakken mooi open gaan staan. Als dat niet gebeurt dan is er waarschijnlijk ergens anders in het proces iets niet helemaal goed gegaan.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Arjan
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: vr 15 apr 2022, 21:25
Re: Even voorstellen
Dank voor je bericht, ik werk met gist en geen zuurdesem. Als ik een brood maak wat ik op kamertemperatuur laat rijzen dan heb ik wel dat de korst mooi open gaat alleen soms is het handig om in de ochtend een brood te bakken wat heeft staan rijpen in de koelkast. Ik ga het nogmaals proberenLevinebaktbrood schreef: ↑vr 15 apr 2022, 23:03 Welkom Arjan. Je kunt desembrood direct uit de koelkast bakken. Het zal dan tijdens het bakken mooi open gaan staan. Als dat niet gebeurt dan is er waarschijnlijk ergens anders in het proces iets niet helemaal goed gegaan.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Even voorstellen
Als je gistdeeg in de koelkast wil laten overnachten krijg je een beter resultaat als je minder gist gebruikt, b.v. 0,8%. Dan voorkom je overrijs in de koelkast. De 1e rijs/bulkrijs zal dan ook langer duren.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Arjan
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: vr 15 apr 2022, 21:25
Re: Even voorstellen
Ok dank je voor je reactie, ik ga het testenLevinebaktbrood schreef: ↑ma 18 apr 2022, 01:29 Als je gistdeeg in de koelkast wil laten overnachten krijg je een beter resultaat als je minder gist gebruikt, b.v. 0,8%. Dan voorkom je overrijs in de koelkast. De 1e rijs/bulkrijs zal dan ook langer duren.