Nog een amateurbakker

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
onno
Stofhapper
Berichten: 1
Lid geworden op: di 17 mei 2022, 15:37

Nog een amateurbakker

Bericht door onno »

Beste kneders, rijzers en bakkers,

Ik was ervan overtuigd dat ik me ooit had aangemeld maar ik bleek zelfs geen account. Dus nu maar formeel aansluiten.
Ik bak (zeer onregelmatig) al jaren mijn brood. Ooit de eerste les gehad van mijn economieleraar en bakkerszoon. Dat zout vergeten in het eerste brood doe ik nooit meer.
Inmiddels een actief eigen desem en een voorkeur om te bakken in een broodbol. Veelal zo 2-3x in de week

Het meel haal ik wandelend aan de andere zijde van de Vecht bij Molen De Ruiter. Alleen versgemalen Nederlands volkoren, lemairemeel en witmeel en daarmee gaan vele andere meelsoorten aan mijn neus voorbij. Maar er gaat uiteindelijk niets boven de zaterdagse wandeling.

Groet Onno
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Nog een amateurbakker

Bericht door hjeverts »

Welkom op het forum Onno!
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Plaats reactie