Beste kneders, rijzers en bakkers,
Ik was ervan overtuigd dat ik me ooit had aangemeld maar ik bleek zelfs geen account. Dus nu maar formeel aansluiten.
Ik bak (zeer onregelmatig) al jaren mijn brood. Ooit de eerste les gehad van mijn economieleraar en bakkerszoon. Dat zout vergeten in het eerste brood doe ik nooit meer.
Inmiddels een actief eigen desem en een voorkeur om te bakken in een broodbol. Veelal zo 2-3x in de week
Het meel haal ik wandelend aan de andere zijde van de Vecht bij Molen De Ruiter. Alleen versgemalen Nederlands volkoren, lemairemeel en witmeel en daarmee gaan vele andere meelsoorten aan mijn neus voorbij. Maar er gaat uiteindelijk niets boven de zaterdagse wandeling.
Groet Onno
Nog een amateurbakker
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Nog een amateurbakker
Welkom op het forum Onno!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist