Even voorstellen, ik ben Han en ben enkele jaren geleden geëmigreerd naar de Filipijnen.
Er is hier op brood gebied weinig te koop, slap witbrood en bruinbrood en vele soorten witbollen, puur of gevuld met chocola of Ubi.
Ik miste een goed volkoren brood maar kon tot kort geleden geen volkorenmeel krijgen waar ik woon.( in de provincie, ver buiten de stad )
Voor ik vertrok heb ik een workshop gevolgd bij Hartog en heb daar ook ( blauwstalen?) broodblikken en een receptenboek gekocht.
Ik eet dus nu heerlijk volkorenbrood en maak ook andere broden, wat een genot bij het ontbijt nu.Tijd heb ik genoeg en vind het echt leuk om te dien en vooral het resultaat te zien.
Ik hoop hier nog war ideeën op te doen en bij te leren
dirkjanl schreef: ↑vr 09 sep 2022, 18:29
Welkom Han
Experimenteer ook eens met baking soda.
Dat kan ik hier inderdaad overal kopen, gist is b.v. In warenhuizen of supermarkten niet te koop. Ik koop nu instant gist via een bakker.
Ik ga er naar kijken, ben benieuwd naar de verhouding i.v.m. Verse en instant gist.
Welkom Han!
Er zijn meer forumleden die in aan de andere kant van de wereld wonen en brood bakken bij hoge temperaturen, luchtvochtigheid e.d. Wellicht kun je ervaringen delen met bijvoorbeeld willemsingapore, zie hier zijn baktopic.