Invetten folie - rijstemperatuur

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
limoenblad
Stofhapper
Berichten: 1
Lid geworden op: wo 12 okt 2022, 22:43

Invetten folie - rijstemperatuur

Bericht door limoenblad »

Hi! Ik vond dit forum kortgeleden en had het best eerder willen kennen.
Ik bak al 30 jaar brood, maar ik ben nog altijd aan het perfectioneren. Heb een paar maanden geleden een broodbakles gevolgd bij Hartog in Amsterdam. En ik heb gecorrespondeerd met familie van Do Schat. Allemaal eigenlijk om het volkorenbrood van Do Schat dat ik uit mijn jeugd ken na te kunnen maken.
Een belangrijke stap is vandaag gerealiseerd. Ik heb met mijn vriendin een prachtige rijsdoos gemaakt. En getest, hij doet het prima. Wat ik niet weet is wat de rijstemperatuur moet zijn.
En. ik las een topic over rijzen onder een doek of folie en dat je deeg met olie kunt bestrijken tegen het plakken. Zonnenbloemolie?
Bedankt voor de hulp.
Gebruikersavatar
Victory
Warme bakker
Berichten: 578
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: Invetten folie - rijstemperatuur

Bericht door Victory »

Leuk dat je nu op het forum zit.

In je beslagkom oid doen de meesten inderdaad zonnebloemolie. De ideale rijstemperatuur ligt tussen 27-30 graden. Overigens gebruik ik persoonlijk mijn rijsbox pas als de temperatuur in mijn woning onder de 20/22 graden is. Ik heb er zelfs verwarmings folie aan de buitenkant op geplakt😆. Ach ja alle beetjes helpen.
Groetjes Victory

Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.

Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven

Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Plaats reactie