Hallo ik ben Ed, woonachtig in Hongarije.
Het brood hier vind ik niet echt lekker tenzij je het binnen een paar uur op eet.
Daarom ben ik maar weer zelf gaan bakken, was even zoeken naar geschikt meel, gist is overal verkrijgbaar hier.
In het weekend bak ik meestal witte bollen en verder 1 á 2 keer inde week een bus of vloerbrood.
Kneden doe ik met een spiraalkneder en afbakken in een conventionele oven.
Groetjes Ed
Even voorstellen
- Ed72
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: ma 14 nov 2022, 23:18
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Even voorstellen
Welkom op het forum Ed
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 290
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Even voorstellen
Welkom hier, en benieuwd wat je ervan bakt Ed.
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- Ed72
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: ma 14 nov 2022, 23:18
- Ed72
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: ma 14 nov 2022, 23:18
- Ed72
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: ma 14 nov 2022, 23:18
Re: Even voorstellen
eerste poging vloerbrood
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Even voorstellen
Mooie broden Ed!
Wil* Iedereen is dol op foto's en verslagen van al je bakpogingen, maar post niet alle losse stapjes in losse berichten. Een onderwerp met een overzicht van je baksessie en mooie foto's wordt beter gelezen en meer gewaardeerd.
* Plaats foto's van baksels in de juiste rubriek "Wat hebben we er van gebakken", en vertel er vooral bij wat je gebakken hebt. Een (summiere) verwijzing naar het recept of globale beschrijving geeft inspiratie voor je mede forumleden! Het plaatsen van je eigen baksels in het 'baksel' topic van anderen wordt niet gewaardeerd en zal dus verwijderd worden.
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl