Zojuist aangemeld op dit forum.
Een jaar geleden begonnen met het bakken van zuurdesembrood.
Meel, water, desem en zout. Zo basic & lekker. Geen brood meer gekocht.
Een of twee keer per week broden bakken; blijft fijn om te doen.
Een en ander geleerd intussen, maar nog lang niet uitgeleerd.
Zo ben ik pas gaan bakken met de ovensteen in plaats van de dutch oven.
Een nieuwe ontdekkingstocht naar de juiste temperatuur, baktijd, hoeveelheid stoom.
Siemens hete lucht oven / desembrood / dutch oven / broodbaksteen
Hi bakkers,
- allema
- Warme bakker
- Berichten: 539
- Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 290
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Hi bakkers,
Welkom op het broodbakforum, en houd in gedachten dat je nooit ben uitgeleerd....
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Hi bakkers,
Welkom Bakster Gabs!