Hallo allemaal,
Ik bak mijn eigen brood sinds een jaar of vijf.
Geleerd van Levine van Doorne.
Ik ben lid van een paar levendige broodbakfora op facebook.
Kreeg daar de tip om hier te kijken, n.a.v. mijn vraag over de Duitse manier van bakken. (Lutz Geiszler)
Ik ben aan het 'studeren' in het Almbackbuch en loop tegen voor mij nieuwe termen en werkwijzes aan.
Zijn er hier mensen met ervaring met de Duitse bakmethode?
Even voorstellen
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Even voorstellen
Welkom hier.
Plaars gerust je vragen in de juiste rubriek. Ik heb een keer een week cursus van lutz gehad op de alm en heb de meeste boeken van hem hier staan. De meeste termen en werkwijzen zijn wel bekend. Ik vind wel dat Lutz het soms moeilijker maakt dan nodig, maar vraag maar raak
Wil
Plaars gerust je vragen in de juiste rubriek. Ik heb een keer een week cursus van lutz gehad op de alm en heb de meeste boeken van hem hier staan. De meeste termen en werkwijzen zijn wel bekend. Ik vind wel dat Lutz het soms moeilijker maakt dan nodig, maar vraag maar raak
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Even voorstellen
Welkom Annemarie!
- Annemarie
- Stofhapper
- Berichten: 2
- Lid geworden op: do 12 jan 2023, 00:54
Re: Even voorstellen
Dank voor jullie warm welkom!
Ik ben aan het 'studeren' in het Almbakboek, Anstellgut is actieve desem, van dat soort dingen.
Heb de sneeuwbroodjes van jouw website Wil gebakken gisteren.
Lekker brood!
Als ik wat verder ben in het boek, laat ik van me lezen..
Ik ben aan het 'studeren' in het Almbakboek, Anstellgut is actieve desem, van dat soort dingen.
Heb de sneeuwbroodjes van jouw website Wil gebakken gisteren.
Lekker brood!
Als ik wat verder ben in het boek, laat ik van me lezen..