Hi,
Ik ben Alexander, nieuw op het forum en een enthousiaste, beginnende thuisbakker. Ik ben 34 jaar, heb de Hoge Hotelschool gedaan maar werk momenteel in het bankwezen.
Ik bak al een paar jaar brood, maar eigenlijk zonder te weten wat ik precies deed. Nu snap ik het steeds beter, en heb ik ook betere materialen. Daarnaast heb ik onlangs een beginnerscursus Handgemaakt Brood bij The Bakery Institute gevolgd. Erg leuk, en dat heeft ook weer energie gegeven om enthousiast verder te gaan. Ik heb een aantal leuke boeken, o.a. het eerste boek van Levine van Doorne, een boek over brood, Boulanger (SVH) en het boek wat ik momenteel het meeste gebruik: brood uit de pan. Erg praktisch en geeft mij ook de beste resultaten. Dit bij gebrek aan een Rofco.. dat komt later wel.
Ik bak vooral met zuurdesem maar ook wel gewoon met gist, of een combi. Voornamelijk baguettes met gist, baguette tradition. Ik ga eens flink lezen op het forum en zal een hoop nieuwe info kunnen vinden
Gr, Alexander
Even voorstellen
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Even voorstellen
Welkom Alexander!