Hallo allemaal,
Ik ben Simon, 27 jaar, getrouwd en al 7 jaar broodbakker als beroep. Sinds een poosje ben ik thuis fanatiek aan het bakken maar ik merk dat ik tegen een aantal problemen aanloop. Thuis bakken is echt wel even anders dan op mijn werk Vandaar dat het me handig leek om lid te worden van dit forum. Ik zie uit naar jullie tips en adviezen!
Even voorstellen
- Simonbakt
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 5
- Lid geworden op: za 28 jan 2023, 16:42
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Even voorstellen
Welkom Simon! Wat leuk, er zijn hier thuisbakkers die ook in het groot (zijn) gaan bakken en nu met jou dus ook weer een beroepsbakker die in het klein wil bakken
- Simonbakt
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 5
- Lid geworden op: za 28 jan 2023, 16:42
Re: Even voorstellen
Haha leuk om te horen Anna, zo is de cirkel weer rond Er valt voor een beroepsbakker nog een hoop te leren voor het thuisbakken
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 290
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Even voorstellen
Welkom op dit forum Simon. En je bent echt niet de enige (beroeps)bakker hier op het forum. Ik begrijp heel goed dat thuisbakken, totaal iets anders is dan in een professioneel ingerichte bakkerij.
Maar........ dat is juist de uitdaging. Kwalitatief hetzelfde neerzetten dan wat je beroepsmatig gewend bent. Lastig, maar zeer wel mogelijk!!
Maar........ dat is juist de uitdaging. Kwalitatief hetzelfde neerzetten dan wat je beroepsmatig gewend bent. Lastig, maar zeer wel mogelijk!!
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.