Volkoren Allinson

Hier kun je je recepten aanbieden om opgenomen te worden.
Dit subforum wordt regelmatig opgeschoond.
Gasten en net-geregistreerden kunnen alleen lezen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Volkoren Allinson

Bericht door De Broodvirtuoos »

Afbeelding

Deze week mijn Rofco B40 en rijskast ontvangen. Meteen maar eens begonnen met volkoren Allinsons te maken. Het bakt geweldig.

Recept:
100 % Tarwevolkorenmeel
2 % gist (vers)
2% zout
84 % water.

Werkwijze:
Autolyse (100% tarwevolkorenmeel en 75% van het deegvocht een uur laten staan)
Kneden en bij voldoende deegontwikkeling de rest van het vocht (9%) geleidelijk inwassen.
Bulkrijs: 1 uur (in plastic bak)
Afwegen: 550 gram op vochtig bank (géén stuifbloem)
Opmaken: in blikjes plaatsen.
Steken: na 10 minuten doorsteken met vochtige deegsteker
narijs: nogmaals 10 minuten na doorsteken.
Afbakken: 240 graden met stoom
Baktijd: 1 uur (omdat het brood veel vocht bevat)
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 622
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Volkoren Allinson

Bericht door hjeverts »

Zijn mooie busbroden geworden!

Hoe ziet het kruim er uit?
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 624
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Volkoren Allinson

Bericht door Vitamine C »

Mooie broden.

Hoe lang heb je moeten wachten op je B40 oven?
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Re: Volkoren Allinson

Bericht door De Broodvirtuoos »

Vitamine C schreef: ma 21 jun 2021, 09:46 Mooie broden.

Hoe lang heb je moeten wachten op je B40 oven?
Ruim een half jaar. Ik begreep nu dat de levertijd is verdubbeld (1 jaar)
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Re: Volkoren Allinson

Bericht door De Broodvirtuoos »

hjeverts schreef: wo 16 jun 2021, 10:50 Zijn mooie busbroden geworden!

Hoe ziet het kruim er uit?
Afbeelding

De structuur is perfect, zeker gezien de hoeveelheid deegvocht. Tegenwoordig geef ik het deeg, na een halfuur bulkrijs, een doorslag. Hierdoor wordt de structuur nog fijner en kan ik nog eens 5 % water meer toevoeging, zonder dat de verwerkbaarheid afneemt.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 622
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Volkoren Allinson

Bericht door hjeverts »

Die zijn behoorlijk luchtig (grote gaten). Blijft de jam er een beetje op liggen?
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Plaats reactie