Volkoren Allinson

Hier kun je je recepten aanbieden om opgenomen te worden.
Dit subforum wordt regelmatig opgeschoond.
Gasten en net-geregistreerden kunnen alleen lezen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Volkoren Allinson

Bericht door De Broodvirtuoos »

Afbeelding

Deze week mijn Rofco B40 en rijskast ontvangen. Meteen maar eens begonnen met volkoren Allinsons te maken. Het bakt geweldig.

Recept:
100 % Tarwevolkorenmeel
2 % gist (vers)
2% zout
84 % water.

Werkwijze:
Autolyse (100% tarwevolkorenmeel en 75% van het deegvocht een uur laten staan)
Kneden en bij voldoende deegontwikkeling de rest van het vocht (9%) geleidelijk inwassen.
Bulkrijs: 1 uur (in plastic bak)
Afwegen: 550 gram op vochtig bank (géén stuifbloem)
Opmaken: in blikjes plaatsen.
Steken: na 10 minuten doorsteken met vochtige deegsteker
narijs: nogmaals 10 minuten na doorsteken.
Afbakken: 240 graden met stoom
Baktijd: 1 uur (omdat het brood veel vocht bevat)
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 581
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Volkoren Allinson

Bericht door hjeverts »

Zijn mooie busbroden geworden!

Hoe ziet het kruim er uit?
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 614
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Volkoren Allinson

Bericht door Vitamine C »

Mooie broden.

Hoe lang heb je moeten wachten op je B40 oven?
Plaats reactie