Broodvirtuoos bakt zalmquiche
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 290
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Broodvirtuoos bakt zalmquiche
ZALM-QUICHE
Recept: voor 5 stuks
1000 g. Patentbloem
50 g. Gist
20 g. Zout
60 g. Melkpoeder
15 g. Basterdsuiker
450 g. Margarine
600 g. Water
deegtemperatuur: 24°C
Vulling:
1200 g. gesneden prei aanfruiten
600 g. fijngesneden wortel aanfruiten
1500 g. fijngesneden gerookte zalm
uiringen
Appareille:
1000 g. Heelei
500 g. Slagroom
120 g Tarwe zetmeel
50 g. Melkpoeder
20 g. Viskruiden
200 g. mosterd
Werkwijze:
Kneden: op de juiste deegtemperatuur afkneden
Afwegen: 300 gram en opbollen
Bolrijs: ca. 20 minuten hoge pan Ø 14 cm
Uitrollen: afhankelijk van de grootte van de vorm
fonceren: in de vormen
Narijs: ca.15 minuten
Vullen: met het mengsel van prei en wortel
Een laagje zalm hierop leggen
Appareille toevoegen zodat er nog wat vulling zichtbaar is
Bestrooien: geraspte kaas en enkele rode uiringen erop leggen
Narijs: ca.20 min.
Bakken: 220 C.
Baktijd: 30 minuten
Na afkoeling eventueel bestrooien met gehakte bieslook
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Broodvirtuoos bakt zalmquiche
Ziet er smakelijk uit.
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 290
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Broodvirtuoos bakt zalmquiche
Thanxs. Ik maak er altijd een stuk of wat en bewaar deze in de vriezer. Nooit verlegen wanneer er iemand onverwacht wil mee-eten.
Voor de niet-visliefhebbers, heb ik ook een "kip-kerrie met ui" in mijn receptenmap.
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Broodvirtuoos bakt zalmquiche
Dan ga ik die is bekijken want thuis lusten ze geen vis
Recept aanpassen naar bv 2 of 3 st is ook goed te doen of niet aan te raden?
Recept aanpassen naar bv 2 of 3 st is ook goed te doen of niet aan te raden?
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 290
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Broodvirtuoos bakt zalmquiche
Ik zal het recept van Kip-kerrie met ui ook wel even in een apart topic plaatsen.Vitamine C schreef: ↑di 04 okt 2022, 08:48 Dan ga ik die is bekijken want thuis lusten ze geen vis
Recept aanpassen naar bv 2 of 3 st is ook goed te doen of niet aan te raden?
Natuurlijk is het recept terug te rekenen naar 1 of 2 stuks. Houdt dan rekening met het feit dat het recept is berekend op vlaaienpannen met een doorsnee van 24 cm. (8 ruime punten uit één quiche).
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Broodvirtuoos bakt zalmquiche
Dat is altijd het nadeel de pannen. Heb wel taartpannen maar deze hebben een hogere rand.
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 290
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Broodvirtuoos bakt zalmquiche
Recept voor Kip-kerrie/uien-quiche. (eventueel is kerrie te vervangen door kurkuma)Vitamine C schreef: ↑di 04 okt 2022, 08:48 Dan ga ik die is bekijken want thuis lusten ze geen vis
Recept aanpassen naar bv 2 of 3 st is ook goed te doen of niet aan te raden?
viewtopic.php?f=39&t=7862&p=77638#p77638
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.