
RECEPT :
550 g Roomboter (gezouten)
500 g Basterdsuiker
20 g Citroenrasp
100 g Heelei
1000 g Zeeuwse bloem
10 g Gemengd bakpoeder
45 g Speculaaskruiden
SPIJSVULLING:
2500 g Amandelspijs extra grof
250 g Roomboter
50 g Citroenrasp
150 g Heelei
WERKWIJZE:
Deegtype : kruimeldeeg.
Koelen : tot een verwerkbaar deeg.
Bakplaat : de bodem met siliconenpapier. Afmeting bakplaat 30 x 40 cm.
Uitrollen : ongeveer driekwart van het deeg op 6 mm dikte. (oranje ring)
Opbrengen : de deegplak op de bodem van de bakplaat/ prikken.
Bakken : de onderplak half gaar bij 160ºC (ongeveer 8 minuten).
Koelen : tot de plak koud is.
Mengen : de grondstoffen voor de spijsvulling.
Bekleden : de randen van de bakplaat met deeg.
Vullen : de spijsvulling op de onderplak aanbrengen.
Uitrollen : de rest van het deeg op 5 mm dikte. (rode ring)
Opbrengen : de plak op de spijsvulling.
Prenten : in stukjes van 5 x 10 cm.
Strijken : met melk.
Decoreren : op elk stukje 9 halve amandelen.
Strijken : met zwaar eistrijksel.
Bakken : 165ºC, schuif open, 50 minuten.
Snijden : de volgende dag. (3 maal door de lengte en 6 stukken uit elke rij).
Inpakken : in plastic folie.