Ondanks dat er al een aantal polish recepten op de site staan bied ik deze toch aan vanwege het erg lage gistpercentage dat ik heb gebruikt:
1 kg tarwebloem
1 liter water
2 gram droge gist (0,2% op droge stof)
Dit 14 uur bij kamertemperatuur laten staan
Deeg:
Poolish
600 gram tarwemeel
30 gram zout
Deeg kneden en 1,5 uur laten rijzen in rijsmandjes
Gebakken in houtoven
Poolish
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Poolish
Altijd mooi, nieuwe bijdragen, maar ik gebruik zelf meestal lagere waarden. Als je denkt dat dit lage getallen zijn, kijk een hier:
http://www.weekendbakery.com/posts/more ... lish-biga/
Wil
http://www.weekendbakery.com/posts/more ... lish-biga/
Zelf gebruik ik meestal ook minder dan in jouw recept, en ook in mijn broodbakboeken vind ik meestal lagere waarden. Het is natuurlijk ook behoorlijk afhankelijk van de temperatuur en de tijd dat je het laat staanThis is the schedule we use
Poolish up to 8 hours in advance – 0,23% – 0,33%
Poolish up to 12 hours in advance – 0,1% – 0,2%
Poolish up to 16 hours in advance – 0,03% – 0,08%
We use the smaller amount in summer when conditions are warmer, and the second, slightly bigger amount in winter.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- stillekracht
- Deegroller
- Berichten: 467
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 19:42
Re: Poolish
Ik zit ook nog veel lager. Voor nacht broden(rijstijd circa 8 uur) gebruik ik 3g gist op 6600g bloem. Dat is iets minder dan 0,05%
Percentages zijn wel afhankelijk van de omgevingstemperatuur.
Percentages zijn wel afhankelijk van de omgevingstemperatuur.