Ik maak altijd zelf mijn Speculaas/Koekkruidenmelange.
50 gram Kaneel
10 gram Kruidnagel
10 gram Nootmuskaat
10 gram Koriander
10 gram kardemom
10 gram Anijs
5 gram Peper
5 gram. Gemberpoeder
Je kunt de 10 gram Nootmuskaat ook halveren (5 gram) en er 5 gram Foelie bij gebruiken.
Van deze kruidenmelange gebruik ik 25-35 gram per 500 gram bloem in een Speculaasdeeg.
Koek/Speculaaskruiden
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Koek/Speculaaskruiden
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.