Boterkoek
Geplaatst: wo 01 apr 2015, 09:15
Lekker recept boterkoek, en super snel gemaakt!
Ikzelf doe het in de zomer in de koelkast maar als het niet zo warm is, kan je het ook prima buiten de koelkast bewaren.
300 gr. roomboter
300 gr. kristalsuiker (het officiële recept zegt; 150 witte basterd, 150 kristal)
1 citroen
5 gr. zout
2 stuks eieren
350 gr. patentbloem
Sla de roomboter luchtig en wit
rasp de citroen
voeg het zout, suiker, en rasp toe
daarna kan de bloem erbij.
dan 1 voor 1 de eieren erbij.
Je kan het in een taartvorm "drukken"
Ik gebruik een vierkante gastronoom bak van 30cm bij 20 cm
Het is niet nodig, maar voor de kleur is het mooi om hem als laatst met eigeel te bestrijken
afbakken in de oven op 180gr. 13-14 min.
als je hem uit de oven haalt, is die nog redelijk vloeibaar maar later stolt de boter weer.
Ikzelf doe het in de zomer in de koelkast maar als het niet zo warm is, kan je het ook prima buiten de koelkast bewaren.
300 gr. roomboter
300 gr. kristalsuiker (het officiële recept zegt; 150 witte basterd, 150 kristal)
1 citroen
5 gr. zout
2 stuks eieren
350 gr. patentbloem
Sla de roomboter luchtig en wit
rasp de citroen
voeg het zout, suiker, en rasp toe
daarna kan de bloem erbij.
dan 1 voor 1 de eieren erbij.
Je kan het in een taartvorm "drukken"
Ik gebruik een vierkante gastronoom bak van 30cm bij 20 cm
Het is niet nodig, maar voor de kleur is het mooi om hem als laatst met eigeel te bestrijken
afbakken in de oven op 180gr. 13-14 min.
als je hem uit de oven haalt, is die nog redelijk vloeibaar maar later stolt de boter weer.