Pagina 1 van 1

Knäckebröd

Geplaatst: za 20 jun 2015, 15:54
door miesje1959
Knäckebröd (12 stuks)

Crackers of knäckebröd maak ik regelmatig zelf.
Erg leuk om te maken en vooral erg lekker.

Zadenmix:
30 gram gebroken lijnzaad
30 gram pompoenpitten
30 gram zonnebloempitten
45 gram sesamzaad

Rooster de zadenmix (niet te lang, anders verbranden ze tijdens het afbakken)

Deeg:
250 gram witte bloem
4,5 gram zout
9 gram gist
175 gram water
Zadenmix.

Verwarm tijdig de oven voor op 250 graden.

Die alle ingrediënten in een kom, behalve de zadenmix. Kneed er een soepel deeg van tot je er een vliesje van kunt trekken en kneed de zadenmix er doorheen.

Laat het deeg ongeveer 20 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en bol ze op.
Laat ze 10 minuten rusten.

Je kunt ze heel makkelijk met de pastamachine uitrollen. Mocht je geen pastamachine hebben, dan kan het natuurlijk ook met een deegroller.

Leg de uitgerolde knäckebröden op een schietplank (evt. met bakpapier eronder) of op een bakplaat. Prik er gaatjes in met een korstprikker of een vork.

Ik kon 6 knäckebröden per keer afbakken.
Bak ze 5 minuten aan de ene kant, keer ze om en bak ze 5 minuten aan de andere kant, zo nodig iets langer, ze moeten lekker knapperig zijn.

Terwijl de eersten nog in de oven zitten, ga je meteen verder met het vormen van de andere crackers.

Leg de crackers op een rooster en laat ze afkoelen

Re: Knäckebröd

Geplaatst: za 10 dec 2022, 22:15
door jasmon
Dit recept eens naar boven halen.

Wat zouden de verhoudingen worden als ik de witte bloem helemaal wil vervangen door volkorenmeel (natuur)