Het Australische Damper bread wordt van oudsher gemaakt boven een vuurtje. Ik heb het gemaakt in de oven, en vind het lekker. Heb er een beetje salie doorheen gedaan.
450 gram zelfrijzend bakmeel
225 ml warm water
peper en zout
olie
Kneed het mengsel kort tot het soepel aanvoelt. Hoeft niet te rijzen. Plaats het daarna in een voorverwarmde oven
op 200 graden. Laat het in 30 minuten gaar worden. Laat het daarna afkoelen.
Damper Brood
- MissPepper
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: vr 30 sep 2016, 16:28
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
- MissPepper
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: vr 30 sep 2016, 16:28
Re: Damper Brood
Inderdaad.....de smaak is prima ! :G