Het CoronaBrood
Geplaatst: wo 15 apr 2020, 11:13
Het CoronaBrood!!
Jawel hij is gek!! Jullie wisten het al…
Corona ontstond in Huwan dus moest het een Chinees brood worden.
Een gemengd brood met Tofu.. Pepers van Lao GanMa (de oude moeder) en Black Fungus (een Chinese paddenstoel).. zout in het brood is vervangen voor oestersaus van Kum Lee
Ingrediënten
700 tarwebloem, T550
200 boekweitmeel grof
150 volkoren tarwemeel,
700 water,
19 gist,
19 oestersaus,
100 Black Fungus,
300 Tofu,
60 LaoGanMa pepers in olie
Vulling: Tofu droogmaken blokjes snijden en mengen met pepers 12 uur tevoren… paddenstoelen weken en evt iets fijnsnijden.... afgieten en goed droogmaken
Deeg 10 -12 minuten kneden
vulling kort voor rijs toevoegen (in de laatste minuut bijmengen)
deegtemperatuur 26 graden en hoger...
1e rijs 30 minuten
Wegen/Vormen Deeggewicht 750 gram
Vormen bol / batard etc…
2e rijs 60 – 90 minuten
Afbakken. 220 °C 35 – 40 minuten
Tijden en temperaturen kunnen afwijken… het deeg is leidend....
Black Fungus (droog) en LaoGanMa (Old Mother Crispy Chilli in Oil) zijn te verkrijgen in de Toko evenals Tofu...
Jawel hij is gek!! Jullie wisten het al…
Corona ontstond in Huwan dus moest het een Chinees brood worden.
Een gemengd brood met Tofu.. Pepers van Lao GanMa (de oude moeder) en Black Fungus (een Chinese paddenstoel).. zout in het brood is vervangen voor oestersaus van Kum Lee
Ingrediënten
700 tarwebloem, T550
200 boekweitmeel grof
150 volkoren tarwemeel,
700 water,
19 gist,
19 oestersaus,
100 Black Fungus,
300 Tofu,
60 LaoGanMa pepers in olie
Vulling: Tofu droogmaken blokjes snijden en mengen met pepers 12 uur tevoren… paddenstoelen weken en evt iets fijnsnijden.... afgieten en goed droogmaken
Deeg 10 -12 minuten kneden
vulling kort voor rijs toevoegen (in de laatste minuut bijmengen)
deegtemperatuur 26 graden en hoger...
1e rijs 30 minuten
Wegen/Vormen Deeggewicht 750 gram
Vormen bol / batard etc…
2e rijs 60 – 90 minuten
Afbakken. 220 °C 35 – 40 minuten
Tijden en temperaturen kunnen afwijken… het deeg is leidend....
Black Fungus (droog) en LaoGanMa (Old Mother Crispy Chilli in Oil) zijn te verkrijgen in de Toko evenals Tofu...