Pagina 1 van 1

Volkoren Allinson

Geplaatst: wo 16 jun 2021, 09:57
door De Broodvirtuoos
Afbeelding

Deze week mijn Rofco B40 en rijskast ontvangen. Meteen maar eens begonnen met volkoren Allinsons te maken. Het bakt geweldig.

Recept:
100 % Tarwevolkorenmeel
2 % gist (vers)
2% zout
84 % water.

Werkwijze:
Autolyse (100% tarwevolkorenmeel en 75% van het deegvocht een uur laten staan)
Kneden en bij voldoende deegontwikkeling de rest van het vocht (9%) geleidelijk inwassen.
Bulkrijs: 1 uur (in plastic bak)
Afwegen: 550 gram op vochtig bank (géén stuifbloem)
Opmaken: in blikjes plaatsen.
Steken: na 10 minuten doorsteken met vochtige deegsteker
narijs: nogmaals 10 minuten na doorsteken.
Afbakken: 240 graden met stoom
Baktijd: 1 uur (omdat het brood veel vocht bevat)

Re: Volkoren Allinson

Geplaatst: wo 16 jun 2021, 10:50
door hjeverts
Zijn mooie busbroden geworden!

Hoe ziet het kruim er uit?

Re: Volkoren Allinson

Geplaatst: ma 21 jun 2021, 09:46
door Vitamine C
Mooie broden.

Hoe lang heb je moeten wachten op je B40 oven?