PAIN ´D NOIX BRIE - 7 stuks
RECEPT: 7 STUKS
1440 g. T-65 = 80 % (onbehandelde bloem)
360 g. Molenmeel = 20 %
40 g. Zeezout = 2,2 %
360 g. Desem = 20 %
1080 g. Water = ca. 60 %
144 g. Inwaswater = 8 %
Vulling-1: (in het deeg) 540 gram pecannoten (licht gebruneerd) 30 %
Vulling 2: (tussen het deeg) 600 gram brie
Deegtemperatuur: 24°C. (Delta T: 10°C.)
Kneden: Starten met 60% water (1080 g.) Inwassen met 114 g. water.
Vulling 1: direct doordraaien.
Afwegen: 500 gram
Puntrijst: 15 minuten.
Langmaken: 15 minuten rijs (zie foto)
Modelleren: Strekken tot ca. 3 maal de lengte van de maat van de sloffenring. (zie foto)
Invouwen vulling 2: over de gehele lengte en dichtrollen. (zie foto)
Modelleren: pil in drieën leggen en aandrukken, zodat het in de sloffenring past. (zie foto)
Nachtoverbrugging: 24 uur
of
Narijs: 45 minuten
Decoreren: in het midden over de gehele lengte een plakje brie leggen. (zie foto afgebakken product)
Bakken: 235 C.;
Baktijd: ca. 25 minuten; laatste 5 minuten het wasemventiel openen.
Langmaken en inleggen van brieplakjes.
Inrollen van de brie en op de gewenste lengte rollen.
Gevulde deegrol inleggen in de sloffenring.
P.S. IK HEB ERVOOR GEKOZEN OM BRIE TE GEBRUIKEN, MAAR OOK EEN BLAUWSCHIMMELKAAS O.I.D. IS MOGELIJK.
DEZE MAG NIET ONTBREKEN OP DE KAASPLANK!!
Broodvirtuoos bakt pain 'd noix-brie
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 290
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Broodvirtuoos bakt pain 'd noix-brie
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Broodvirtuoos bakt pain 'd noix-brie
Mooi brood!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist