Botermoppen assortiment

Hier kun je je recepten aanbieden om opgenomen te worden.
Dit subforum wordt regelmatig opgeschoond.
Gasten en net-geregistreerden kunnen alleen lezen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Botermoppen assortiment

Bericht door De Broodvirtuoos »

Hoewel dit een broodforum is, wil ik dit banketrecept aanbieden ter goedkeurig.

De Rofco B-40 heeft een goede accumulatie, dat ik met de restwarmte graag iets wil doen, gezien de huidige energieprijzen.
Ik heb er voor gekozen om een receptje Botermoppen te bakken (maar daar staat ieder vrij in).
Een kruimeldeegje is gauw gezet en verwerkt. Zo kan men toch van de restwarmte op een makkelijke manier gebruikmaken.


MOPPEN ASSORTIMENT UITKOMST: 3 BAKPLATEN (voor Rofco B-40)

Afbeelding

RECEPT :
480 g Roomboter
300 g Basterdsuiker
6 g Citroenrasp
20 g Heelei
600 g Patentbloem
2 g Gemengd bakpoeder

WERKWIJZE:
 Deegtype: kruimeldeeg.
 Koelen: tot een verwerkbaar deeg.
 Bakplaten: bekleden met teflonvellen
 Vormen c.q. modellen:
a) Goudse moppen.
b) Boter moppen.
c) Kaneelmoppen.
 Afwerken: afhankelijk van het model.
 Bakken: 175°C/160°C, 20 minuten, draaien + schuif open na 15 minuten

Modellen:
Goudse moppen
 Vormen: pil rollen 6 x 25 cm. (ca. 360 gram deeg)
 Koelen: tot een snijdbare pil, ± 1 uur.
 Decoreren: door de kristalsuiker rollen, koelen 15 minuten.
 Snijden: dikte van 1 cm, mbv carré-roller.
 Op de plaat: snijvlak boven. 6 rijen van 11 stuks.

Botermoppen
 Vormen: pil rollen 6 x 25 cm (ca. 360 gram deeg)en door de kristalsuiker rollen, pil platdrukken tot een breedte van 3,5 cm.
 Koelen: tot een snijdbare pil.
 Snijden: dikte van 1 cm, mbv carré-roller.
 Op de plaat: snijvlak boven. 6 rijen van 11 stuks.

Kaneelmoppen
 Vormen: pil rollen 6 x 25 cm (ca. 360 gram deeg)
 Koelen: tot voldoende stevigheid.
 Rollen: door de kaneel (zo weinig mogelijk kaneel).
 Snijden : dikte van 1 cm, mbv carré-roller
 Decoreren: het snijvlak in de greinsuiker drukken.
 Op de plaat: snijvlak boven, 6 rijen van 11 stuks.
Laatst gewijzigd door De Broodvirtuoos op di 25 okt 2022, 14:11, 1 keer totaal gewijzigd.
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Gebruikersavatar
Lang delfje
Gaat de goede kant op
Berichten: 52
Lid geworden op: za 12 sep 2020, 12:56

Re: Botermoppen assortiment

Bericht door Lang delfje »

Je bedoeld margarine moppen denk ik.
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Re: Botermoppen assortiment

Bericht door De Broodvirtuoos »

Lang delfje schreef: ma 24 okt 2022, 16:01 Je bedoeld margarine moppen denk ik.
Klopt helemaal. :thumbup:
Je bedoelt dat ik de vetstof in het recept moet aanpassen?, dat heb ik nu gedaan. :wave:
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Plaats reactie