Broodvirtuoos bakt Gevuld Speculaas
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 290
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Broodvirtuoos bakt Gevuld Speculaas
RECEPT :
550 g Roomboter (gezouten)
500 g Basterdsuiker
20 g Citroenrasp
100 g Heelei
1000 g Zeeuwse bloem
10 g Gemengd bakpoeder
45 g Speculaaskruiden
SPIJSVULLING:
2500 g Amandelspijs extra grof
250 g Roomboter
50 g Citroenrasp
150 g Heelei
WERKWIJZE:
Deegtype : kruimeldeeg.
Koelen : tot een verwerkbaar deeg.
Bakplaat : de bodem met siliconenpapier. Afmeting bakplaat 30 x 40 cm.
Uitrollen : ongeveer driekwart van het deeg op 6 mm dikte. (oranje ring)
Opbrengen : de deegplak op de bodem van de bakplaat/ prikken.
Bakken : de onderplak half gaar bij 160ºC (ongeveer 8 minuten).
Koelen : tot de plak koud is.
Mengen : de grondstoffen voor de spijsvulling.
Bekleden : de randen van de bakplaat met deeg.
Vullen : de spijsvulling op de onderplak aanbrengen.
Uitrollen : de rest van het deeg op 5 mm dikte. (rode ring)
Opbrengen : de plak op de spijsvulling.
Prenten : in stukjes van 5 x 10 cm.
Strijken : met melk.
Decoreren : op elk stukje 9 halve amandelen.
Strijken : met zwaar eistrijksel.
Bakken : 165ºC, schuif open, 50 minuten.
Snijden : de volgende dag. (3 maal door de lengte en 6 stukken uit elke rij).
Inpakken : in plastic folie.
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- stillekracht
- Deegroller
- Berichten: 467
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 19:42
Re: Broodvirtuoos bakt Gevuld Speculaas
Als het net zo goed smaakt als dat het eruit ziet........
Complimenten!
Complimenten!
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Broodvirtuoos bakt Gevuld Speculaas
Ziet er geweldig mooi en smakelijk uit
Zelf heb ik ooit een foto album over speculaas gemaakt en hier op het forum gezet, waarin o.a. Het bakken van speculaas te zien is.
Mijn Gevulde Speculaas
Zelf heb ik ooit een foto album over speculaas gemaakt en hier op het forum gezet, waarin o.a. Het bakken van speculaas te zien is.
Mijn Gevulde Speculaas
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 290
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Broodvirtuoos bakt Gevuld Speculaas
Ik krijg de link helaas niet open. Ben wel benieuwd naar jouw gevulde speculaas...bakplaat schreef: ↑ma 07 nov 2022, 17:52 Ziet er geweldig mooi en smakelijk uit
Zelf heb ik ooit een foto album over speculaas gemaakt en hier op het forum gezet, waarin o.a. Het bakken van speculaas te zien is.
Mijn Gevulde Speculaas
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Broodvirtuoos bakt Gevuld Speculaas
Hi...ik weet het helaas ook niet hoe je deze link geopend moet krijgen Als ik er zelf op klik opent hij wel
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Broodvirtuoos bakt Gevuld Speculaas
Hoi Cor,
Ik heb je dat al eens eerder aangegeven, de instellingen van je foto's staan iets verkeerd. Flickr foto's hebben een zogenaamd safety level, dat kan op Safe, Moderate en Restricted staan. Alles wat niet op SAFE staat is mogelijk niet bestemd voor tere kinderogen of anderen die aangeven dat ze alleen SAFE content willen zien. Safety level van je speculaas foto's staat op restricted, dat kan je zien als je naar de details onder ieder foto kijkt.
bijvoorbeeld zoiets Ik ga er vanuit dat je dit per ongeluk op restricted gezet heb.
Groeten,
Wil
Ik heb je dat al eens eerder aangegeven, de instellingen van je foto's staan iets verkeerd. Flickr foto's hebben een zogenaamd safety level, dat kan op Safe, Moderate en Restricted staan. Alles wat niet op SAFE staat is mogelijk niet bestemd voor tere kinderogen of anderen die aangeven dat ze alleen SAFE content willen zien. Safety level van je speculaas foto's staat op restricted, dat kan je zien als je naar de details onder ieder foto kijkt.
bijvoorbeeld zoiets Ik ga er vanuit dat je dit per ongeluk op restricted gezet heb.
Groeten,
Wil
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl