Broodvirtuoos bakt Appel-suikertulbandjes
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 291
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Broodvirtuoos bakt Appel-suikertulbandjes
RECEPT: 15 STUKS
2550 g. Patentbloem - 100 %
204 g. Gist - 8 %
51 g. Zout - 2 %
127 g. Roomboter - 5 %
255 g. Vruchtenbroodpoeder - 10 %
1530 g. Water - ca. 60 %
Vulling:
1020 g. Suikerchips (P4) - 40 % (uit gezeefd)
520 g. Rozijnen - 20 %
1020 g. Appelstukjes(kaneel) - 40 %
Deegtemperatuur: 24 °C. (Delta T: 11 °C.)
WERKWIJZE:
* Kneden: op de juiste deegtemperatuur af kneden tot een glad en soepel deeg.
* Doorwerken: de vulling.
* Afwegen: 480 g.
* Bolrijs: 20 minuten.
* Opbollen: en decoreren met amandelschaafsel en een gaatje rollen, zodat het in de tulbandvorm past.
* Tulbandvormen: Prepareren met grove kaneelsuiker.
* Narijs: ca. 50 minuten.
* Rijskast: 30 °C. R.V. 80%
* Bakken: 190 °C ovenvloer bedekken met teflon.
* Baktijd: ca. 30 minuten.
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Broodvirtuoos bakt Appel-suikertulbandjes
Dat klinkt en oogt ontzettend lekker.
Gebruik je gewoon verse appel stukjes?
Ik heb geen vruchtenbrood poeder nog ben ik van plan dat aan te schaffen. Moet ik het ergens anders mee vervangen?
Gebruik je gewoon verse appel stukjes?
Ik heb geen vruchtenbrood poeder nog ben ik van plan dat aan te schaffen. Moet ik het ergens anders mee vervangen?
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 291
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Broodvirtuoos bakt Appel-suikertulbandjes
Ja, gewoon verse appels in blokjes van ca. 1 cm x 1 cm.
Vruchtenbroodpoeder kun je vervangen door eieren of liever eidooier, extra roomboter en wat citroenrasp.
De vruchtenbroodpoeder en de roomboter zou ik dan vervangen door 10% roomboter en 5% eidooier en 2% citroenrasp.
Ik zou dan willen adviseren om de roomboter geleidelijk aan willen toevoegen. Zorg eerst voor een goede deegontwikkeling tijdens het kneden, voordat je de roomboter toevoegd.
Vruchtenbroodpoeder kun je vervangen door eieren of liever eidooier, extra roomboter en wat citroenrasp.
De vruchtenbroodpoeder en de roomboter zou ik dan vervangen door 10% roomboter en 5% eidooier en 2% citroenrasp.
Ik zou dan willen adviseren om de roomboter geleidelijk aan willen toevoegen. Zorg eerst voor een goede deegontwikkeling tijdens het kneden, voordat je de roomboter toevoegd.
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.