Broodvirtuoos bakt Appel-suikertulbandjes

Hier kun je je recepten aanbieden om opgenomen te worden.
Dit subforum wordt regelmatig opgeschoond.
Gasten en net-geregistreerden kunnen alleen lezen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Broodvirtuoos bakt Appel-suikertulbandjes

Bericht door De Broodvirtuoos »

Afbeelding

Afbeelding

RECEPT: 15 STUKS
2550 g. Patentbloem - 100 %
204 g. Gist - 8 %
51 g. Zout - 2 %
127 g. Roomboter - 5 %
255 g. Vruchtenbroodpoeder - 10 %
1530 g. Water - ca. 60 %

Vulling:
1020 g. Suikerchips (P4) - 40 % (uit gezeefd)
520 g. Rozijnen - 20 %
1020 g. Appelstukjes(kaneel) - 40 %

Deegtemperatuur: 24 °C. (Delta T: 11 °C.)

WERKWIJZE:
* Kneden: op de juiste deegtemperatuur af kneden tot een glad en soepel deeg.
* Doorwerken: de vulling.
* Afwegen: 480 g.
* Bolrijs: 20 minuten.
* Opbollen: en decoreren met amandelschaafsel en een gaatje rollen, zodat het in de tulbandvorm past.
* Tulbandvormen: Prepareren met grove kaneelsuiker.
* Narijs: ca. 50 minuten.
* Rijskast: 30 °C. R.V. 80%
* Bakken: 190 °C ovenvloer bedekken met teflon.
* Baktijd: ca. 30 minuten.
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Gebruikersavatar
Victory
Warme bakker
Berichten: 578
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: Broodvirtuoos bakt Appel-suikertulbandjes

Bericht door Victory »

Dat klinkt en oogt ontzettend lekker.

Gebruik je gewoon verse appel stukjes?

Ik heb geen vruchtenbrood poeder nog ben ik van plan dat aan te schaffen. Moet ik het ergens anders mee vervangen?
Groetjes Victory

Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.

Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven

Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Re: Broodvirtuoos bakt Appel-suikertulbandjes

Bericht door De Broodvirtuoos »

Ja, gewoon verse appels in blokjes van ca. 1 cm x 1 cm.

Vruchtenbroodpoeder kun je vervangen door eieren of liever eidooier, extra roomboter en wat citroenrasp.

De vruchtenbroodpoeder en de roomboter zou ik dan vervangen door 10% roomboter en 5% eidooier en 2% citroenrasp.
Ik zou dan willen adviseren om de roomboter geleidelijk aan willen toevoegen. Zorg eerst voor een goede deegontwikkeling tijdens het kneden, voordat je de roomboter toevoegd.
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Plaats reactie