Broodvirtuoos bakt Wit-Tijgerbrood.

Hier kun je je recepten aanbieden om opgenomen te worden.
Dit subforum wordt regelmatig opgeschoond.
Gasten en net-geregistreerden kunnen alleen lezen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Broodvirtuoos bakt Wit-Tijgerbrood.

Bericht door De Broodvirtuoos »

Afbeelding

Recept tijgerpap:

150 g. rijstebloem
150 g. paneermeel
30 g. gist (vers)
30 g. bastersuiker
ca. 540 g. water ( 30 graden)
20 g. melkpoeder
35 g. patentbloem
35 g. slaolie

Maak de tijgerpap aan direct na het kneden van het deeg, en breng het op de gewenste dikte 10 minuten voor het aanbrengen op de deegstukken.

Recept Wit-vloerbrood:
gewenste deegtemperatuur 26 graden

Patentbloem 100 %
Gist (vers) 2 %
Zout 2 %
Basterdsuiker 1 %
Roomboter 2 %
Water 54 %

Werkwijze:
Afwegen: 450 gram
Bolrijs: 30 Minuten
Puntrijs 60 Minuten
Narijs: 70 Minuten
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Plaats reactie