Broodvirtuoos bakt croissants
- De Broodvirtuoos
- Opboller
- Berichten: 216
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Broodvirtuoos bakt croissants
Op dit moment is de hype Crompouse. Voor mij de aanleiding om weer eens croissants te maken.
RECEPT:
600 g. Patentbloem 100 %
30 g. Gist 5 %
12 g. Zout 2 %
30 g. Basterdsuiker 5 %
30 g. Melkpoeder 2 %
30 g. Roomboter 5 %
30 g. Heel-ei 5 %
240 g. Water ca. 40 %
Doortoeren:
300 g. Toer-roomboter 50 %
Deegtemperatuur: Zo koud mogelijk (gebruik ijswater, zonder ijsschilfers)
WERKWIJZE:
Deeg een dag van te voren draaien, en in de koeling plaatsen.
Kneden: 2 minuten 1e versnelling en 1 ½ minuut in de 2e versnelling.
Het gist in het vocht oplossen.
Voorslag: Deeg een voorslag geven.
Invouwen: driekwart van de deegplak opduimen met toerboter (niet efficiënt, maar wel een betere verdeling).
Toeren: 2 x halve Hollandse toer geven, tijdens het toeren het deeg minimaal uitrollen tot een dikte van 8 mm.
Insnijden: Bij elke toer de zijkanten insnijden.
Rust: 30 minuten.
Verwerken.
Croissants: uitrollen 2 mm en snijden 10 x 26 cm.
RECEPT:
600 g. Patentbloem 100 %
30 g. Gist 5 %
12 g. Zout 2 %
30 g. Basterdsuiker 5 %
30 g. Melkpoeder 2 %
30 g. Roomboter 5 %
30 g. Heel-ei 5 %
240 g. Water ca. 40 %
Doortoeren:
300 g. Toer-roomboter 50 %
Deegtemperatuur: Zo koud mogelijk (gebruik ijswater, zonder ijsschilfers)
WERKWIJZE:
Deeg een dag van te voren draaien, en in de koeling plaatsen.
Kneden: 2 minuten 1e versnelling en 1 ½ minuut in de 2e versnelling.
Het gist in het vocht oplossen.
Voorslag: Deeg een voorslag geven.
Invouwen: driekwart van de deegplak opduimen met toerboter (niet efficiënt, maar wel een betere verdeling).
Toeren: 2 x halve Hollandse toer geven, tijdens het toeren het deeg minimaal uitrollen tot een dikte van 8 mm.
Insnijden: Bij elke toer de zijkanten insnijden.
Rust: 30 minuten.
Verwerken.
Croissants: uitrollen 2 mm en snijden 10 x 26 cm.
Laatst gewijzigd door De Broodvirtuoos op ma 13 nov 2023, 11:58, 3 keer totaal gewijzigd.
Gerezen brood is geprezen brood.
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
- De Broodvirtuoos
- Opboller
- Berichten: 216
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Broodvirtuoos bakt croissants
Laatst gewijzigd door De Broodvirtuoos op zo 12 nov 2023, 17:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Gerezen brood is geprezen brood.
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
- De Broodvirtuoos
- Opboller
- Berichten: 216
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Broodvirtuoos bakt croissants
Laatst gewijzigd door De Broodvirtuoos op zo 12 nov 2023, 17:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Gerezen brood is geprezen brood.
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
- De Broodvirtuoos
- Opboller
- Berichten: 216
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Broodvirtuoos bakt croissants
Laatst gewijzigd door De Broodvirtuoos op zo 12 nov 2023, 17:10, 1 keer totaal gewijzigd.
Gerezen brood is geprezen brood.
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
- De Broodvirtuoos
- Opboller
- Berichten: 216
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Broodvirtuoos bakt croissants
Laatst gewijzigd door De Broodvirtuoos op zo 12 nov 2023, 17:16, 2 keer totaal gewijzigd.
Gerezen brood is geprezen brood.
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
- De Broodvirtuoos
- Opboller
- Berichten: 216
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Broodvirtuoos bakt croissants
Laatst gewijzigd door De Broodvirtuoos op zo 12 nov 2023, 17:10, 1 keer totaal gewijzigd.
Gerezen brood is geprezen brood.
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
- De Broodvirtuoos
- Opboller
- Berichten: 216
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Broodvirtuoos bakt croissants

Op de bakplaat plaatsen, of in de vriezer plaatsen om later af te bakken. Wel nadat ze zijn bevroren in een plasticzak o.i.d. bewaren, om uitdrogen (luchtcirculatie) te voorkomen.
Laatst gewijzigd door De Broodvirtuoos op zo 12 nov 2023, 17:11, 1 keer totaal gewijzigd.
Gerezen brood is geprezen brood.
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
- De Broodvirtuoos
- Opboller
- Berichten: 216
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Broodvirtuoos bakt croissants
Gerezen brood is geprezen brood.
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
- De Broodvirtuoos
- Opboller
- Berichten: 216
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Broodvirtuoos bakt croissants
Gerezen brood is geprezen brood.
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
- De Broodvirtuoos
- Opboller
- Berichten: 216
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Broodvirtuoos bakt croissants
Gerezen brood is geprezen brood.
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Dough sheeter: TYD-330B