Broodvirtuoos bakt croissants
Geplaatst: zo 12 nov 2023, 16:49
Op dit moment is de hype Crompouse. Voor mij de aanleiding om weer eens croissants te maken.
RECEPT:
600 g. Patentbloem 100 %
30 g. Gist 5 %
12 g. Zout 2 %
30 g. Basterdsuiker 5 %
30 g. Melkpoeder 2 %
30 g. Roomboter 5 %
30 g. Heel-ei 5 %
240 g. Water ca. 40 %
Doortoeren:
300 g. Toer-roomboter 50 %
Deegtemperatuur: Zo koud mogelijk (gebruik ijswater, zonder ijsschilfers)
WERKWIJZE:
Deeg een dag van te voren draaien, en in de koeling plaatsen.
Kneden: 2 minuten 1e versnelling en 1 ½ minuut in de 2e versnelling.
Het gist in het vocht oplossen.
Voorslag: Deeg een voorslag geven.
Invouwen: driekwart van de deegplak opduimen met toerboter (niet efficiënt, maar wel een betere verdeling).
Toeren: 2 x halve Hollandse toer geven, tijdens het toeren het deeg minimaal uitrollen tot een dikte van 8 mm.
Insnijden: Bij elke toer de zijkanten insnijden.
Rust: 30 minuten.
Verwerken.
Croissants: uitrollen 2 mm en snijden 10 x 26 cm.
RECEPT:
600 g. Patentbloem 100 %
30 g. Gist 5 %
12 g. Zout 2 %
30 g. Basterdsuiker 5 %
30 g. Melkpoeder 2 %
30 g. Roomboter 5 %
30 g. Heel-ei 5 %
240 g. Water ca. 40 %
Doortoeren:
300 g. Toer-roomboter 50 %
Deegtemperatuur: Zo koud mogelijk (gebruik ijswater, zonder ijsschilfers)
WERKWIJZE:
Deeg een dag van te voren draaien, en in de koeling plaatsen.
Kneden: 2 minuten 1e versnelling en 1 ½ minuut in de 2e versnelling.
Het gist in het vocht oplossen.
Voorslag: Deeg een voorslag geven.
Invouwen: driekwart van de deegplak opduimen met toerboter (niet efficiënt, maar wel een betere verdeling).
Toeren: 2 x halve Hollandse toer geven, tijdens het toeren het deeg minimaal uitrollen tot een dikte van 8 mm.
Insnijden: Bij elke toer de zijkanten insnijden.
Rust: 30 minuten.
Verwerken.
Croissants: uitrollen 2 mm en snijden 10 x 26 cm.