Pagina 1 van 1

Broodvirtuoos bakt croissants

Geplaatst: zo 12 nov 2023, 16:49
door De Broodvirtuoos
Op dit moment is de hype Crompouse. Voor mij de aanleiding om weer eens croissants te maken.

RECEPT:
600 g. Patentbloem 100 %
30 g. Gist 5 %
12 g. Zout 2 %
30 g. Basterdsuiker 5 %
30 g. Melkpoeder 2 %
30 g. Roomboter 5 %
30 g. Heel-ei 5 %
240 g. Water ca. 40 %

Doortoeren:

300 g. Toer-roomboter 50 %

Deegtemperatuur: Zo koud mogelijk (gebruik ijswater, zonder ijsschilfers)

WERKWIJZE:

 Deeg een dag van te voren draaien, en in de koeling plaatsen.
 Kneden: 2 minuten 1e versnelling en 1 ½ minuut in de 2e versnelling.
 Het gist in het vocht oplossen.
 Voorslag: Deeg een voorslag geven.
 Invouwen: driekwart van de deegplak opduimen met toerboter (niet efficiënt, maar wel een betere verdeling).
 Toeren: 2 x halve Hollandse toer geven, tijdens het toeren het deeg minimaal uitrollen tot een dikte van 8 mm.
 Insnijden: Bij elke toer de zijkanten insnijden.
 Rust: 30 minuten.
 Verwerken.


Croissants: uitrollen 2 mm en snijden 10 x 26 cm.

Re: Broodvirtuoos bakt croissants

Geplaatst: zo 12 nov 2023, 16:54
door De Broodvirtuoos
Afbeelding

Voordeeg een dag van te voren zetten.

Re: Broodvirtuoos bakt croissants

Geplaatst: zo 12 nov 2023, 16:57
door De Broodvirtuoos
Afbeelding

2/3 van de deegplak met toerboter induimen.

Re: Broodvirtuoos bakt croissants

Geplaatst: zo 12 nov 2023, 16:58
door De Broodvirtuoos
Afbeelding

in drieën dichtvouwen

Re: Broodvirtuoos bakt croissants

Geplaatst: zo 12 nov 2023, 17:00
door De Broodvirtuoos
Afbeelding

Na elke toer (in vieren) de zijkanten insnijden om de spanning weg te nemen.

Re: Broodvirtuoos bakt croissants

Geplaatst: zo 12 nov 2023, 17:02
door De Broodvirtuoos
Afbeelding

Uitrollen op 2 mm. en snijden op 10 X 26 cm.

Re: Broodvirtuoos bakt croissants

Geplaatst: zo 12 nov 2023, 17:05
door De Broodvirtuoos
Afbeelding

Op de bakplaat plaatsen, of in de vriezer plaatsen om later af te bakken. Wel nadat ze zijn bevroren in een plasticzak o.i.d. bewaren, om uitdrogen (luchtcirculatie) te voorkomen.

Re: Broodvirtuoos bakt croissants

Geplaatst: zo 12 nov 2023, 17:07
door De Broodvirtuoos
Afbeelding

In de narijskast plaatsen voor ca. 30 á 45 minuten.

Re: Broodvirtuoos bakt croissants

Geplaatst: zo 12 nov 2023, 17:07
door De Broodvirtuoos
Afbeelding

Re: Broodvirtuoos bakt croissants

Geplaatst: zo 12 nov 2023, 18:02
door De Broodvirtuoos
Afbeelding

Doorsnede.