Paasbrood van bakker Holtkamp
Geplaatst: wo 27 mar 2013, 17:26
250 gram tarwebloem
6 gram zout
10 gram suiker
20 gram gist (blokvorm) of 7 gram droge gist
150 gram melk
25 gram roomboter
1 eetlepel geraspte citroenschil
Vulling:
25 gram gehakte en geroosterde hazelnoten
300 gram gewelde rozijnen
50 gram gedroogde abrikozen in stukjes
200 gram amandelspijs gerold tot een worst
Doe de ingredienten voor het deeg bij elkaar en sneed het goed glad.
Daarna de vulling erdoor kneden; vrij lang doorkneden
Het deeg tot een vol vormen en 20 minuten laten rijzen
Dan de bol oppunten (dus eerst plat slaan en maak er daarna een soort stokbrood van)
Daarna nog 30 minuten laten rijzen
Vormen tot een brood en de amandelspijs invouwen
Op de bakplaat leggen en dan nog 40 minuten laten rijzen
Oven voor verwarmen op 160 graden
Brood bakken circa 40-50 minuten.
Ik heb het vandaag gebakken en kan niet anders zeggen dan dat het heerlijk is. Holtkamp houdt een verhouding van bloem/vulling aan van 1:1,5. Dit leek me vrij veel maar het eindresultaat is een mooi gevuld brood.
Bron: editienl.nl naar aanleiding van de paasstollen-test.
6 gram zout
10 gram suiker
20 gram gist (blokvorm) of 7 gram droge gist
150 gram melk
25 gram roomboter
1 eetlepel geraspte citroenschil
Vulling:
25 gram gehakte en geroosterde hazelnoten
300 gram gewelde rozijnen
50 gram gedroogde abrikozen in stukjes
200 gram amandelspijs gerold tot een worst
Doe de ingredienten voor het deeg bij elkaar en sneed het goed glad.
Daarna de vulling erdoor kneden; vrij lang doorkneden
Het deeg tot een vol vormen en 20 minuten laten rijzen
Dan de bol oppunten (dus eerst plat slaan en maak er daarna een soort stokbrood van)
Daarna nog 30 minuten laten rijzen
Vormen tot een brood en de amandelspijs invouwen
Op de bakplaat leggen en dan nog 40 minuten laten rijzen
Oven voor verwarmen op 160 graden
Brood bakken circa 40-50 minuten.
Ik heb het vandaag gebakken en kan niet anders zeggen dan dat het heerlijk is. Holtkamp houdt een verhouding van bloem/vulling aan van 1:1,5. Dit leek me vrij veel maar het eindresultaat is een mooi gevuld brood.
Bron: editienl.nl naar aanleiding van de paasstollen-test.