Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Gebruikersavatar
Door ghost
#58113
Ik wou graag eens een tijgerbrood maken , maar ik wou het ook maken gelijke Cor hem maakt met paneermeel.
Omdat ik natuurlijk geen rijstemeel heb .
Dus ben op Levine haar site gaan kijken https://uitdekeukenvanarden.blogspot.be ... brood.html
Maar ik heb daar een vraagje over hoelang blijft dat tijgerpapje goed , kwestie omdat er toch ook gist in verwerkt is ? Plus ik wilde meerdere broden maken ( 4stuks), maar ik kan maar 2 broden kneden en bakken per keer . Kwestie de tijden er tussen in .
En moet ik dat papje juist na de eerste rijs maken of maakt dat niks uit ?
#58121
Hallo Rigo

Voor een Tijgerpap(je) gebruik ik altijd paneermeel en wel, volgens dit recept/werkwijze:
150 gram paneermeel-8 gram gist vers of 3 gram gedroogde-8 gram suiker-3 gram zout 125-150 gram (lauwwarm)water-15 gram olie. Maak het papje meteen na het kneden van je deeg en zet het weg op kamertemp.

Los de gist en suiker op in een deel van het water, voeg de rest van het water toe, maar houd een klein gedeelte achter.
Voeg vervolgens het paneermeel toe en roer het tot een glad papje, wat goed smeerbaar moet zijn,voeg indien nodig het laatste deel water toe en tenslotte de olie (sla- of zonnebloemolie) Deze hoeveelheid moet voldoende zijn voor +/- 4-5 broden of 20-25 stuks broodjes.Afbeelding
Afbeelding

Bestrijk je brood/jes na ong. ¾ van de laatste rijs, met een egaal dun laagje pap, gaat gemakkelijk met een lepel.

Als je wat pap overhoudt en je wilt het bewaren, doe dat dan voor enkele dagen in de koelkast, of langer in de vriezer. Na het ontdooien kun je het evt. aan een nieuwe portie toevoegen.

Dan hoop ik dat het zo duidelijk is...Succes ermee en deel ons je resultaten.
zoomerseleeuw liked this
#58364
En voila is wel een week later wegens omstandigheden , maar hier zijn ze .
ik moet wel zeggen toen ik het deeg aan het kneden was en de boter bij deed 75 gram , dacht ik dit is toch teveel , het duurde een tijdje voor alleer het deeg en de boter helemaal samen gekneed was.
Bij het tijgerpapje hou u vast heb ik 150 gram water erbij moeten doen , want het was precies klei in het begin , dus samen 300 gram water op 150 gram paneermeel.
En hier zijn de foto's
Afbeelding
Afbeelding
BakkerGerrit liked this
#58370
Ondanks de wat te stevige Tijgerpap waaraan je noodgedwongen nog een flinke hoeveelheid water moest toevoegen, zijn het toch prachtige Tijgerbroden geworden Rigo. :2th:

Neem het paprecept beter maar niet al te letterlijk...sorry...ik had het beter kunnen zeggen, bijv. week het paneermeel in zoveel water (waarin de gist is opgelost) tot het een goed smeerbare substantie is. Voeg er daarna de overige ingr. suiker zout en olie aan toe.
ghost, Anna liked this

Boek heb ik uit de kringloop gehaald. boek met hum[…]

Starter online kopen/ruilen?

zo gedroogd is hem. Ik stuur hem dan deze dagen op[…]

Brood van Gerrit

LICHTBRUIN MELKBROOD http://a67.tinypic.com/2d[…]

Rustig op het forum....

Ook voor Sinterklaas is al gebakken. En morgen wor[…]