origineel Frans tarwe meel T65 gezocht

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
tjander
Stofhapper
Berichten: 3
Lid geworden op: wo 09 sep 2020, 10:20

origineel Frans tarwe meel T65 gezocht

Bericht door tjander » do 24 sep 2020, 12:56

Ben op zoek naar origineel Frans tarwemeel zonder toevoegingen .
Is er een goed adres bekend?

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3449
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: origineel Frans tarwe meel T65

Bericht door lekkermelig » do 24 sep 2020, 13:51

Als je origineel Frans Tarwemeel T65 wilt: dat hebben ze bijvoorbeeld bij de zuidmolen. Gewoon even zoeken op T65 label rouge.
Ik gebruik dat meel best regelmatig, alleen voor stokbroden, maar het is wel behoorlijk prijzig.

Ze hebben tegenwoordig ook T65 zonder toevoegingen (kan je ook op zoeken). Dat is een stuk voordeliger, zonder officiële Label rouge certificering, maar wel de helft van de prijs. Niet biologisch, maar geen toevoegingen dus. Ik vermoed dat het bij HollandMeel uit vriezenveen vandaan komt. Daar zou je het zelf ook kunnen kopen, maar alleen in grote hoeveelheden (25 kg)
Ik weet trouwens niet wanneer je iets officieel T65 mag noemen ivm de herkomst. Label Rouge is dat in ieder geval zeker wel.

Bouwhuis heeft trouwens ook drie soorten T65, allemaal zonder toevoegingen.

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Jongste bediende
Berichten: 48
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Re: origineel Frans tarwe meel T65

Bericht door Kneedhaak 2.0 » do 24 sep 2020, 15:30

De Commandeursmolen heeft ook T65, en er wordt gemalen met Franse stenen >>>> http://www.commandeursmolen.nl/nl/produ ... isch/bloem
Maar of de type-aanduiding nu even Frans is.............Frans zal het weten.

Gebruikersavatar
tjander
Stofhapper
Berichten: 3
Lid geworden op: wo 09 sep 2020, 10:20

Re: origineel Frans tarwe meel T65

Bericht door tjander » do 24 sep 2020, 19:44

Dank voor de informatie .

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5077
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: origineel Frans tarwe meel T65

Bericht door Levinebaktbrood » do 24 sep 2020, 22:46

Ik vermoed dat het bij HollandMeel uit vriezenveen vandaan komt. Daar zou je het zelf ook kunnen kopen, maar alleen in grote hoeveelheden (25 kg)
T65 van Holland Meel is te koop in zakken van 10 kg bij Bouwhuis. Ik gebruik dat zelf ook. Zitten geen toevoegingen in.

En om de puntjes op de 'i' te zetten: T65 is bloem en geen meel ;)
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3449
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: origineel Frans tarwe meel T65

Bericht door lekkermelig » vr 25 sep 2020, 10:53

Voor mij is alles meel ;-)
En als het dan nog heel licht is is het soms ook nog eens bloem.
Ben het met je eens als je zegt dat er geen volkorenbloem bestaat, maar wanneer hou je op iets bloem te noemen?
T65? T80? of soms T110? (zuidmolen noemt het meel vanaf T80)
Maar als bloem dan meel zonder volkorenaandeel is, waarom is T45, T55 en T65 dan allemaal bloem, terwijl het volkorenaandeel toch echt verschilt?

Bloem en meel: het is een domme taal aanduiding in een land waar we geen normen hebben om echt aan te geven wat er in ons meel zit.
Kijk maar naar een hoop talen om ons heen. Welke taal kent er een verschil tussen bloem en meel?

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
erinacea
Stofhapper
Berichten: 3
Lid geworden op: zo 20 sep 2020, 10:05

Re: origineel Frans tarwe meel T65

Bericht door erinacea » ma 28 sep 2020, 18:00

Bij molenwinkel van de Windotter in IJsselstein wordt het verkocht

Gebruikersavatar
KeesR
Opboller
Berichten: 225
Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41

Re: origineel Frans tarwe meel T65

Bericht door KeesR » ma 28 sep 2020, 20:40

Ambachtelijke bakker in Coevorden verkoopt het per kg.

Gebruikersavatar
Flourpower
Deegkneder
Berichten: 123
Lid geworden op: zo 20 apr 2014, 14:54

Re: origineel Frans tarwe meel T65

Bericht door Flourpower » za 24 okt 2020, 19:03

lekkermelig schreef:
vr 25 sep 2020, 10:53
Bloem en meel: het is een domme taal aanduiding in een land waar we geen normen hebben om echt aan te geven wat er in ons meel zit.
Niet helemaal, alleen wordt er in de praktijk weinig mee gedaan. Zelfs het gelijk schakelen binnen de EU werkt niet.. ;)
Hier werd bvb. tot recent vaak het asgehalte op de zak gezet "eiwit/asgehalte" -> 12/680 = witte bloem +/- T65 van 12% eiwit

Volkoren = integraal meel
T80 = lichtbruin meel (600 micron, vaak "Lemaire")
T65 = witte bloem (300 micron, dus gewoon 'wit')
T55 is fijne witte patentbloem

Eigenlijk is alles boven de T65 meel en er onder bloem..

Bij de Engelsen is alles "flour", maar ze maken ook wel degelijk het verschil met "whole meal" als toevoeging..
^ wat ik schrijf + > wie ik ben : de laatste beroepsmolenaar van Oost-Vlaanderen ..

Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Jongste bediende
Berichten: 48
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Re: origineel Frans tarwe meel T65

Bericht door Kneedhaak 2.0 » za 24 okt 2020, 20:14

Regelmatig gebruik ik de Selec 11 / 680 van Moulin Meyers, hier vlak over de grens in Hombourg (B)
Dat zou dus ook door kunnen gaan onder de vlag van T65 ? Ben er zeker tevreden over.
Er wordt i.i.g. Frans gesproken onder het electrisch malen ;)

Gebruikersavatar
Flourpower
Deegkneder
Berichten: 123
Lid geworden op: zo 20 apr 2014, 14:54

Re: origineel Frans tarwe meel T65

Bericht door Flourpower » vr 30 okt 2020, 22:35

Kneedhaak 2.0 schreef:
za 24 okt 2020, 20:14
Regelmatig gebruik ik de Selec 11 / 680 van Moulin Meyers, hier vlak over de grens in Hombourg (B)
Dat zou dus ook door kunnen gaan onder de vlag van T65 ? Ben er zeker tevreden over.
Er wordt i.i.g. Frans gesproken onder het electrisch malen ;)
Technisch gezien wel ja.

11% is natuurlijk van eiwit niet al te hoog, maar moet zeker lukken!
^ wat ik schrijf + > wie ik ben : de laatste beroepsmolenaar van Oost-Vlaanderen ..

Gebruikersavatar
Bantam
Jongste bediende
Berichten: 30
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Locatie: Brugge

Re: origineel Frans tarwe meel T65 gezocht

Bericht door Bantam » vr 30 okt 2020, 23:35

Mijn T65 koop ik bij "A La tarte". dat is wel Belgisch en niet Frans.
Ze hebben drie soorten T65. Een gewone met 11% eiwit, eentje met 11,5 tot 13% eiwit en een Super Baguette met "hoger dan 13% eiwit.
Ze leveren in Nederland.

https://alatarte.be/product-categorie/g ... loem-meel/

Opmerkng : bij mijn laatste bestelling waren er in de T100 een aantal dode vliegjes. (dit is ook een eiwitverrijker :D )

Gebruikersavatar
RedYssel
Opboller
Berichten: 237
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: origineel Frans tarwe meel T65 gezocht

Bericht door RedYssel » do 05 nov 2020, 20:14

Je zou ook een plaatselijke bakker kunnen vragen om een paar killo t65 !. Sommige bakkerijen willen best wel grondstoffen verkopen aan particulieren!.

Plaats reactie