Thermometer pizzaoven/ houtoven

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jasmeinsbakbrood
Chef stoffer en blik
Berichten: 5
Lid geworden op: zo 06 jun 2021, 14:03

Thermometer pizzaoven/ houtoven

Bericht door Jasmeinsbakbrood » ma 07 jun 2021, 06:26

We hebben al heel snel gemerkt dat de temperatuurmeter van de pizzaoven/ houtoven niet betrouwbaar is .
Hoe meten jullie de temperatuur ?

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3641
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Thermometer pizzaoven/ houtoven

Bericht door lekkermelig » ma 07 jun 2021, 23:11

Ik gooi een handje semolina op de ovenvloer. Als dat heel snel gaat roken is ie nog te heet. Het hoeft niet allemaal high tech....
Mijn infrarood thermometer uit china was destijds snel stuk.

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
HoekscheBakker112
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: wo 02 jun 2021, 12:57

Re: Thermometer pizzaoven/ houtoven

Bericht door HoekscheBakker112 » di 08 jun 2021, 09:01

Ik werk met een infra-rood thermometer van Martellato. Behoorlijk accuraat.

Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Gaat de goede kant op
Berichten: 87
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Re: Thermometer pizzaoven/ houtoven

Bericht door Kneedhaak 2.0 » di 08 jun 2021, 22:22

De vloer op diverse plaatsen meten met infrarood. Zelf heb ik graag een gemiddelde van 250 graden voor brood en vlaai. Achterin is altijd heter.
De hemel moet volledig wit zijn. Voor pizza's minimaal 300 op de vloer.
Dan is er een truuk uit het verleden, om wat roggebloem op de oven vloer te gooien, en het aantal seconden te tellen vooraleer die bloem verbrand.
Eerste de beste keer maar eens tellen hoe lang het duurt bij 250 voordat de roggebloem gaat verbranden.

Gebruikersavatar
Jasmeinsbakbrood
Chef stoffer en blik
Berichten: 5
Lid geworden op: zo 06 jun 2021, 14:03

Re: Thermometer pizzaoven/ houtoven

Bericht door Jasmeinsbakbrood » wo 09 jun 2021, 18:44

HoekscheBakker112 schreef:
di 08 jun 2021, 09:01
Ik werk met een infra-rood thermometer van Martellato. Behoorlijk accuraat.
Thanks voor de info .

Gebruikersavatar
Jasmeinsbakbrood
Chef stoffer en blik
Berichten: 5
Lid geworden op: zo 06 jun 2021, 14:03

Re: Thermometer pizzaoven/ houtoven

Bericht door Jasmeinsbakbrood » wo 09 jun 2021, 18:45

Kneedhaak 2.0 schreef:
di 08 jun 2021, 22:22
De vloer op diverse plaatsen meten met infrarood. Zelf heb ik graag een gemiddelde van 250 graden voor brood en vlaai. Achterin is altijd heter.
De hemel moet volledig wit zijn. Voor pizza's minimaal 300 op de vloer.
Dan is er een truuk uit het verleden, om wat roggebloem op de oven vloer te gooien, en het aantal seconden te tellen vooraleer die bloem verbrand.
Eerste de beste keer maar eens tellen hoe lang het duurt bij 250 voordat de roggebloem gaat verbranden.
Nutige info thanks

Plaats reactie