Gisteren heb ik voor het eerst gehoord over osmotolerante gist: http://www.wildyeastblog.com/2009/12/21 ... ant-yeast/
Dat is een gistsoort zoals instant gist, maar zou beter geschikt voor suikerrijke degen. Even zoeken heeft niet veel opgeleverd.
Blijkbaar is het enkel via King Arthur in Amerika te verkrijgen. Heeft iemand weet van zo'n soort gist dat hier in Europa of zelfs Nederland verkocht wordt?
Ik denk zelf niet dat het zo'n immens verschil maakt bij het rijzen en bakken, maar het zou wel leuk zijn om een keer uit te testen.
osmotolerante gist
Re: osmotolerante gist
Bruggeman heeft ook gist voor zoet deeg.
Bruggeman Instant Gist Bruin
Wordt ook wel SD genoemd, wat staat voor “Sugar Dough”. Deze gist is meer geschikt voor zoete degen die veel suiker bevatten (van 5 tot 30 % en zelfs meer) (Bv: croissants, …).
Bruggeman Instant Gist Bruin is verkrijgbaar in 500 g verpakking.
Bruggeman Instant Gist Bruin
Wordt ook wel SD genoemd, wat staat voor “Sugar Dough”. Deze gist is meer geschikt voor zoete degen die veel suiker bevatten (van 5 tot 30 % en zelfs meer) (Bv: croissants, …).
Bruggeman Instant Gist Bruin is verkrijgbaar in 500 g verpakking.
Re: osmotolerante gist
Aha, dat wist ik niet! Nog nooit gezien. Dat zal op hetzelfde neerkomen dan.
Bedankt voor de info, ik ga er naar op zoek!
Bedankt voor de info, ik ga er naar op zoek!
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: osmotolerante gist
Ik heb er al eens over geschreven op mijn weblog. De gist is in Nederland te koop, ook via de webwinkel, bij de Brouwmarkt. De link naar de Brouwmarkt staat in het artikel: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com ... ciaal.html
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken