osmotolerante gist

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Lauralijn

osmotolerante gist

Bericht door Lauralijn »

Gisteren heb ik voor het eerst gehoord over osmotolerante gist: http://www.wildyeastblog.com/2009/12/21 ... ant-yeast/

Dat is een gistsoort zoals instant gist, maar zou beter geschikt voor suikerrijke degen. Even zoeken heeft niet veel opgeleverd.
Blijkbaar is het enkel via King Arthur in Amerika te verkrijgen. Heeft iemand weet van zo'n soort gist dat hier in Europa of zelfs Nederland verkocht wordt?

Ik denk zelf niet dat het zo'n immens verschil maakt bij het rijzen en bakken, maar het zou wel leuk zijn om een keer uit te testen.
Gebruikersavatar
erik-mp3

Re: osmotolerante gist

Bericht door erik-mp3 »

Bruggeman heeft ook gist voor zoet deeg.
Bruggeman Instant Gist Bruin
Wordt ook wel SD genoemd, wat staat voor “Sugar Dough”. Deze gist is meer geschikt voor zoete degen die veel suiker bevatten (van 5 tot 30 % en zelfs meer) (Bv: croissants, …).
Bruggeman Instant Gist Bruin is verkrijgbaar in 500 g verpakking.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Lauralijn

Re: osmotolerante gist

Bericht door Lauralijn »

Aha, dat wist ik niet! Nog nooit gezien. Dat zal op hetzelfde neerkomen dan.
Bedankt voor de info, ik ga er naar op zoek!
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: osmotolerante gist

Bericht door Levinebaktbrood »

Ik heb er al eens over geschreven op mijn weblog. De gist is in Nederland te koop, ook via de webwinkel, bij de Brouwmarkt. De link naar de Brouwmarkt staat in het artikel: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com ... ciaal.html
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie