Afweeg gewichten van div broden.

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
crisdaniels77
Deegroller
Berichten: 294
Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 21:01
Locatie: Boxmeer

Afweeg gewichten van div broden.

Bericht door crisdaniels77 »

hallo.

soms haal ik bij de molen wel eens een special meel ( bijv. mailbrood . of Italiaans ) en hoef daar alleen maar zout, gist water bij te doen .
kneden weet ik wel, maar het afwegen is vaak een vraag .
wat zijn eigenlijk de meeste gebruikte afweeg gewichten voor bijv een boule of batard . of andere vormen

en zijn er formules om uit te rekenen hoeveel deeg ( of hoeveel meel ) je per bakblik moet gebruiken .

laat maar horen wat jullie gewichten zijn ( van het deeg natuurlijk :o ;) ;) . )

grt cris
Wens :???

Werkmateriaal :

Spiraalkneder Sm15
Rofco B40
Rijskast rk48
Bear teddy varimixer.
Veel kasten met materiaal / grondstoffen


www.bakkerfijnebol.nl
facebook.com/bakkerfijnebol
Gebruikersavatar
Chelle

Re: Afweeg gewichten van div broden.

Bericht door Chelle »

Hey Cris, voor het vormen van de batard heb ik al iets gevonden uit de keuken van Levine http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com ... atard.html misschien kan je daar ook samenstellingen vinden. :G
Gr, Chelle
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Afweeg gewichten van div broden.

Bericht door Levinebaktbrood »

Chris, je kunt vloerbroden (zoals een boule of batard) natuurlijk zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ik maak vaak kleine broden als ik vloerbroden maak, zo rond de 500 gram (totale gewicht) per stuk. Als je een pak speciaal meel koopt van bijv. 500 gram kan je daar 2 kleine broden van maken of 1 groot brood. Een klein brood zal dan rond de 400 gram wegen.

Voor bakblikken hou ik het volgende aan:
• ± 400 gram bloem/meel: bakvorm van ± 21 cm
• ± 450 gram bloem/meel: bakvorm van ± 23 cm
• ± 500 gram bloem/meel: bakvorm van ± 25 cm
• ± 550 gram bloem/meel: bakvorm van ± 30 cm (= heel Nederlands brood)
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie