hallo.
soms haal ik bij de molen wel eens een special meel ( bijv. mailbrood . of Italiaans ) en hoef daar alleen maar zout, gist water bij te doen .
kneden weet ik wel, maar het afwegen is vaak een vraag .
wat zijn eigenlijk de meeste gebruikte afweeg gewichten voor bijv een boule of batard . of andere vormen
en zijn er formules om uit te rekenen hoeveel deeg ( of hoeveel meel ) je per bakblik moet gebruiken .
laat maar horen wat jullie gewichten zijn ( van het deeg natuurlijk . )
grt cris
Afweeg gewichten van div broden.
- crisdaniels77
- Deegroller
- Berichten: 294
- Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 21:01
- Locatie: Boxmeer
Afweeg gewichten van div broden.
Wens ??
Werkmateriaal :
Spiraalkneder Sm15
Rofco B40
Rijskast rk48
Bear teddy varimixer.
Veel kasten met materiaal / grondstoffen
www.bakkerfijnebol.nl
facebook.com/bakkerfijnebol
Werkmateriaal :
Spiraalkneder Sm15
Rofco B40
Rijskast rk48
Bear teddy varimixer.
Veel kasten met materiaal / grondstoffen
www.bakkerfijnebol.nl
facebook.com/bakkerfijnebol
Re: Afweeg gewichten van div broden.
Hey Cris, voor het vormen van de batard heb ik al iets gevonden uit de keuken van Levine http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com ... atard.html misschien kan je daar ook samenstellingen vinden. :G
Gr, Chelle
Gr, Chelle
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Afweeg gewichten van div broden.
Chris, je kunt vloerbroden (zoals een boule of batard) natuurlijk zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ik maak vaak kleine broden als ik vloerbroden maak, zo rond de 500 gram (totale gewicht) per stuk. Als je een pak speciaal meel koopt van bijv. 500 gram kan je daar 2 kleine broden van maken of 1 groot brood. Een klein brood zal dan rond de 400 gram wegen.
Voor bakblikken hou ik het volgende aan:
• ± 400 gram bloem/meel: bakvorm van ± 21 cm
• ± 450 gram bloem/meel: bakvorm van ± 23 cm
• ± 500 gram bloem/meel: bakvorm van ± 25 cm
• ± 550 gram bloem/meel: bakvorm van ± 30 cm (= heel Nederlands brood)
Voor bakblikken hou ik het volgende aan:
• ± 400 gram bloem/meel: bakvorm van ± 21 cm
• ± 450 gram bloem/meel: bakvorm van ± 23 cm
• ± 500 gram bloem/meel: bakvorm van ± 25 cm
• ± 550 gram bloem/meel: bakvorm van ± 30 cm (= heel Nederlands brood)
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken