Voorrijs / Bulkrijs waarom wel , waarom niet

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
crisdaniels77
Deegroller
Berichten: 294
Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 21:01
Locatie: Boxmeer

Voorrijs / Bulkrijs waarom wel , waarom niet

Bericht door crisdaniels77 »

Vraagje voor de meer ervaren bakkers.

Ben nu al een paar dagen brood bakboeken aan het lezen , div NL / EN bekend , onbekend. Gewoon extra info opnemen , dingen beter begrijpen
Nu lees ik soms dat er wel een voorrijs/bulkrijs gebruikt wordt en soms niet.

Nou vraag ik me dus af waarom zou je geen bukkrijs toepassen,
Waarom en bij welke broodsoorten wel of nou juist niet.
Dit wordt nergens goed uitgelegt.

Wat zijn de voordelen / nadelen.

Een bakker met een hoop vragen voor een beter begrijpbaar /beheersbaar proces.
;)
Wens :???

Werkmateriaal :

Spiraalkneder Sm15
Rofco B40
Rijskast rk48
Bear teddy varimixer.
Veel kasten met materiaal / grondstoffen


www.bakkerfijnebol.nl
facebook.com/bakkerfijnebol
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Voorrijs / Bulkrijs waarom wel , waarom niet

Bericht door papagena »

Hier heb je een behoorlijk diepgaand stuk. http://maken.wikiwijs.nl/bestanden/49704/°C-10207.pdf
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Voorrijs / Bulkrijs waarom wel , waarom niet

Bericht door bakplaat »

crisdaniels77 schreef:Vraagje voor de meer ervaren bakkers.

Ben nu al een paar dagen brood bakboeken aan het lezen , div NL / EN bekend , onbekend. Gewoon extra info opnemen , dingen beter begrijpen
Nu lees ik soms dat er wel een voorrijs/bulkrijs gebruikt wordt en soms niet.

Nou vraag ik me dus af waarom zou je geen bukkrijs toepassen,
Dat vraag ik me dan ook af Cris...Bij normale gist(deeg)broden Zou ik geen enkele stap van het totale rijsproces overslaan. En zeker niet de voor-/bulkrijs ;B
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Plaats reactie