Pagina 1 van 1

Hoe lees ik dit recept??

Geplaatst: vr 11 aug 2017, 20:37
door brood daar zit wat in
Ik wil onderstaand recept maken, maar kom er niet uit wanneer ik het zadenmengsel toe moet voegen. Mijn gevoel zegt bij het deeg, omdat er ook desem in zit, maar het staat nergens beschreven en de zaden zitten aan de buitenkant.
Heb ik het goed of rol ik het deeg pas later door de zaden?

Alvast bedankt!

Foto's verwijderd. Het is niet toegestaan om foto's van recepten uit boeken te plaatsen. Ze zijn bovendien ook onleesbaar.

Re: Hoe lees ik dit recept??

Geplaatst: vr 11 aug 2017, 20:38
door brood daar zit wat in
Weet eigenlijk niet of ik dit recept mag plaatsen :shock:
Als mn vraag beantwoord is, dan mag het wat mij betreft weg gehaald worden...

Re: Hoe lees ik dit recept??

Geplaatst: vr 11 aug 2017, 20:48
door Bioloogje
Ik kan het recept toch niet lezen dus dat maakt niet uit[emoji6]

Re: Hoe lees ik dit recept??

Geplaatst: vr 11 aug 2017, 23:56
door Levinebaktbrood
Marja, ik heb de foto's verwijderd. Kan je aangeven uit welk boek het recept komt?

Re: Hoe lees ik dit recept??

Geplaatst: za 12 aug 2017, 07:51
door brood daar zit wat in
Dank Levine!
Het is een recept voor meerzaden desembrood uit het boek "Meesterlijk Brood leer bakken vanaf de basis".
Recept staat op blz 127.

Re: Hoe lees ik dit recept??

Geplaatst: za 12 aug 2017, 18:19
door Levinebaktbrood
Onduidelijk recept ..... Op de bijbehorende foto's staat een brood met zaden aan de buitenkant maar ook daar wordt niet over gerept in het recept.

De zaden week je in melk en desem. Dat mengsel moet dus IN het deeg.

Re: Hoe lees ik dit recept??

Geplaatst: za 12 aug 2017, 19:34
door brood daar zit wat in
Zeker onduidelijk. Heb het deeg inmiddels in de koelkast staan en het idd in het deeg gedaan.
Als ik pitjes en zaadjes etc er op wil doen, hoe doe ik dat dan een volgende keer?
Gaat dat goed als het een hele nacht in een rijsmandje zit?

Re: Hoe lees ik dit recept??

Geplaatst: za 12 aug 2017, 21:35
door Levinebaktbrood
Deeg vochtig maken en dan door zaden/pitten/vlokken rollen en dan met de naad naar boven in rijsmandje leggen. Door de zaden/pitten/vlokken blijft het deeg als het goed is niet aan het rijsmandje plakken.

Re: Hoe lees ik dit recept??

Geplaatst: za 12 aug 2017, 21:48
door brood daar zit wat in
Dank je wel Levine. Als ze goed van smaak zijn, ga ik ze de volgende keer zo maken.