Ik wil onderstaand brood gaan bakken voor een verjaardag komende dinsdag. Ik wil het morgen al maken en dan invriezen. Tot zo ver geen probleem. Maar ik twijfel of ik de vulling als laatste toe zal voegen aan het deeg of dat ik het, zoals ik het recept, in het midden van het bolletje doe. Dat laatste is meer werk, en ik vraag me af of je niet meer er van proeft als het door het deeg zit.
Hoe zouden jullie het doen??
http://keukenatelier.com/2014/09/19/bre ... f-naturel/
Vulling er door kneden of vulling in het bolletje deeg stoppen...ik twijfel!
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Vulling er door kneden of vulling in het bolletje deeg stoppen...ik twijfel!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Vulling er door kneden of vulling in het bolletje deeg stoppen...ik twijfel!
Ik zou beide varianten even proefbakken, dan weet je het zeker.....
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Soepkipje
- Moderator
- Berichten: 794
- Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59
Re: Vulling er door kneden of vulling in het bolletje deeg stoppen...ik twijfel!
Ik zou de vulling volgens het recept doen. Vulling die bij mee doorkneden aan de buitenkant terechtkomt gaat alleen maar verbranden.
Zou wel meer water nemen dan recept aangeeft, 270 water op 500 gram bloem vind ik te weinig
Zou wel meer water nemen dan recept aangeeft, 270 water op 500 gram bloem vind ik te weinig
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Vulling er door kneden of vulling in het bolletje deeg stoppen...ik twijfel!
Dank voor je advies. Ja, ik was van plan om 300 gr water te doen. Ik ga er vanmiddag mee aan de slag :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Vulling er door kneden of vulling in het bolletje deeg stoppen...ik twijfel!
Tadaaaa... Dit is hem geworden. Erg leuk om te maken, wel veel werk. Veilig in de vriezer, dinsdag gaan we proeven. Dan komt er in het midden van het brood ook een schaaltje met pizzasaus om in te dippen.
Heb de vulling in de bolletjes gestopt en 300 gr water gebruikt.
Heb de vulling in de bolletjes gestopt en 300 gr water gebruikt.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer