volkoren+k en volkoren-k. dat is dus volkoren met kiem en volkoren zonder kiem.
bij een proef met volkoren zonder K met een Bear met gist was het resultaat heel mooi, maar met desem lukte het van geen kant. mijn desem cultuur is al 39 jaar oud en heb de procedure 3 keer geprobeerd. dus de wijze les volkoren+k of volkoren-k.
volkoren+k
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: volkoren+k
Ik begrijp niet helemaal wat je wil zeggen. Bedoel je dat je desemdeeg -k niet rees?desempedia schreef:volkoren+k en volkoren-k. dat is dus volkoren met kiem en volkoren zonder kiem.
bij een proef met volkoren zonder K met een Bear met gist was het resultaat heel mooi, maar met desem lukte het van geen kant. mijn desem cultuur is al 39 jaar oud en heb de procedure 3 keer geprobeerd. dus de wijze les volkoren+k of volkoren-k.
Groetjes, Annelies
- KeesR
- Deegroller
- Berichten: 293
- Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41
Re: volkoren+k
Ik gebruik steengemalen volkoren, ik neem aan dat daar ook de kiem in zit. Zo ja, dan maakt het voor mijn geen verschil of ik gist of zuurdesem gebruik.
- desempedia
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: do 27 mar 2014, 13:09
Re: volkoren+k
Ja dat bedoel ik volkoren -k met desem was eerder klompje dan mooi brood. Misschien dat nu bij anderen ook een lampje gaat branden.