Crustimize
- Crustimize
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: do 15 mar 2018, 12:47
Crustimize
Halllo beste mensen,
Wij zijn 7 studenten van de universiteit twente die graag een broodbakbedrijf zouden willen beginnen.
Het gaat op een site waarop je zelf ingredienten kan samenstellen, deze wordt dan bij bij jou thuisgestuurd in de vorm van een afbakbrood die je alleen zelf nog even in de oven hoeft te stoppen. Wij horen graag hoe jullie over zo'n concept denken, dus wat zou u ervan vinden?
Wij zijn 7 studenten van de universiteit twente die graag een broodbakbedrijf zouden willen beginnen.
Het gaat op een site waarop je zelf ingredienten kan samenstellen, deze wordt dan bij bij jou thuisgestuurd in de vorm van een afbakbrood die je alleen zelf nog even in de oven hoeft te stoppen. Wij horen graag hoe jullie over zo'n concept denken, dus wat zou u ervan vinden?
- Br00dd00s
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 79
- Lid geworden op: zo 04 okt 2015, 23:35
- Locatie: Berlijn
Re: Crustimize
Wat goed dat jullie het initiatief nemen om een bedrijf op poten te zetten. Jullie concept zou best potentieel kunnen hebben, ik denk echter dat jullie in het broodbakforum aan het verkeerde adres zijn. Wij thuisbakkers houden de touwtjes graag zelf in handen en vinden het juist leuk om alles in het bakproces zelf te doen.Crustimize schreef:Halllo beste mensen,
Wij zijn 7 studenten van de universiteit twente die graag een broodbakbedrijf zouden willen beginnen.
Het gaat op een site waarop je zelf ingredienten kan samenstellen, deze wordt dan bij bij jou thuisgestuurd in de vorm van een afbakbrood die je alleen zelf nog even in de oven hoeft te stoppen. Wij horen graag hoe jullie over zo'n concept denken, dus wat zou u ervan vinden?
Maar het zou best kunnen dat andere forumleden hier anders over denken. Ik wens jullie in ieder geval veel succes met jullie plannen.
Von meinem Handy gesendet
Pluk de dag ...
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Crustimize
Tja, ik zie de toegevoegde waarde tov afbakbrood uit de winkel niet zo. Behalve dan dat jullie een wat gevarieerder aanbod in de markt zouden kunnen zetten. Waarom zou je niet bv 15 soorten afbakbrood via een website kunnen verkopen? Dat zelf kiezen van ingrediënten zie ik niet als iets waar de gemiddelde consument op zit te wachten. Die wil snel en happen.
En inderdaad, jullie zijn hier natuurlijk helemaal aan het verkeerde adres.
Wij bakken zelf!
En inderdaad, jullie zijn hier natuurlijk helemaal aan het verkeerde adres.
Wij bakken zelf!
Niet bij brood alleen....
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Crustimize
Ik zie de meerwaarde voor de gemiddelde consument ook niet helemaal. Als je al online boodschappen doet, dan wil je toch liever alle boodschappen bij één winkel vandaan hebben, vanwege de verzendkosten en om alles in een levering te ontvangen? Bovendien is zelf afbakken nog weer een stap extra, misschien wel te veel van het goede. Waarom zou je dat willen als je ook vers brood kan kopen?
Ik zou überhaupt geen afbakbrood kopen natuurlijk, als ik mijn brood bij hoge uitzondering niet zelf maak dan heb ik nog liever vers brood van de bakker of vers brood van de bakker dat ik zelf ingevroren heb. Afgebakken brood kan ook prima in de vriezer...
Ik zou überhaupt geen afbakbrood kopen natuurlijk, als ik mijn brood bij hoge uitzondering niet zelf maak dan heb ik nog liever vers brood van de bakker of vers brood van de bakker dat ik zelf ingevroren heb. Afgebakken brood kan ook prima in de vriezer...
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Crustimize
Supermarkten liggen vol van die afbakbrood en broodjes.. voor schappelijke prijzen.
Waarom zou ik dan kiezen voor eigen samenstelling??
De meeste consumenten hebben al helemaal geen voorstelling van verhoudingen in een deeg.
Verder denk ik niet dat ik meer zoveel meer zou betalen + verzendkosten omdat ik dan zonnebloempitten heb i.p.v. sesamzaad.
Maar zoals hierboven ook al geschreven:
HET LEKKERSTE BROOD BAK JE ZELF..
Waarom zou ik dan kiezen voor eigen samenstelling??
De meeste consumenten hebben al helemaal geen voorstelling van verhoudingen in een deeg.
Verder denk ik niet dat ik meer zoveel meer zou betalen + verzendkosten omdat ik dan zonnebloempitten heb i.p.v. sesamzaad.
Maar zoals hierboven ook al geschreven:
HET LEKKERSTE BROOD BAK JE ZELF..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Crustimize
Ach, ik zou niet weten waarom dit geen potentieel heeft. Er zijn immers ook florerende maaltijdbox-services? En voor wie niet wil bakken, zoals wij, maar wel een vers afgebakken ambachtelijk broodje waardeert zou het nog wel eens een serieuze optie kunnen zijn.
Ik begrijp overigens uit het begrip 'zelf samenstellen' de bedoeling van een keuzemenu: wit, bruin, volkoren, spelt, tarwe, een koren, zaden, pitten, stokbrood etc. Dat lijkt me inderdaad zinniger dan zelf samenstellen. In de praktijk misschien wel lastig uitvoerbaar. Misschien de keuzes beperken?
Verder zou ik contact opnemen met medestudenten economie om de behoefte te peilen. Maar dat hebben jullie waarschijnlijk zelf ook al bedacht.
Succes met jullie plannen!
Ik begrijp overigens uit het begrip 'zelf samenstellen' de bedoeling van een keuzemenu: wit, bruin, volkoren, spelt, tarwe, een koren, zaden, pitten, stokbrood etc. Dat lijkt me inderdaad zinniger dan zelf samenstellen. In de praktijk misschien wel lastig uitvoerbaar. Misschien de keuzes beperken?
Verder zou ik contact opnemen met medestudenten economie om de behoefte te peilen. Maar dat hebben jullie waarschijnlijk zelf ook al bedacht.
Succes met jullie plannen!
Groetjes, Annelies
- Crustimize
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: do 15 mar 2018, 12:47
Re: Crustimize
Rik59 schreef: ↑vr 16 mar 2018, 18:17 Supermarkten liggen vol van die afbakbrood en broodjes.. voor schappelijke prijzen.
Waarom zou ik dan kiezen voor eigen samenstelling??
De meeste consumenten hebben al helemaal geen voorstelling van verhoudingen in een deeg.
Verder denk ik niet dat ik meer zoveel meer zou betalen + verzendkosten omdat ik dan zonnebloempitten heb i.p.v. sesamzaad.
Maar zoals hierboven ook al geschreven:
HET LEKKERSTE BROOD BAK JE ZELF..
We richten ons dan ook niet op de gemiddelde consument. Jullie zijn de doelgroep omdat jullie extra moeite/geld betalen voor jullie brood dan mensen van de supermarkt. Het afbakidee is omdat het op die manier toch vers is(zodra afgebakken) en we hadden gelezen dat normaal gesproken biologisch/zelfgebakken brood binnen 3 dagen bederft.
Dus het idee is vooral om moeite te besparen omdat je wel je eigen brood 'samenstelt' maar niet al die tijd aan het bakken kwijt bent, als ik zo formuleer lijkt het jou dan iets wat je zou kopen?
- Motormuis
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 52
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 11:40
Re: Crustimize
Ik zou het niet kopen, maar dat is ook omdat ik het merendeel van de tijd in het buitenland zit. En geen adres heb om het te bezorgen.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Crustimize
Juist het zelf bakken van het brood geeft de voldoening. Bezig zijn met de ingrediënten. Ik zou dus geen klant worden.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Crustimize
Dat argument doet geen opgeld. Liefhebbers vriezen hun brood in, dus bederf is nauwelijks aan de orde.Het afbakidee is omdat het op die manier toch vers is(zodra afgebakken) en we hadden gelezen dat normaal gesproken biologisch/zelfgebakken brood binnen 3 dagen bederft.
Dat neemt niet weg dat niets op kan tegen de geur, smaak en beleving van een versgebakken brood.
Groetjes, Annelies
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Crustimize
Bij afbakbrood denk ik niet aan 'vers'. Het brood is al van tevoren gemaakt en wat zit er dan in om dat houdbaar te maken? Bij een afbakbrood heb ik niet het idee dat ik weet wat erin zit en het is vast ook al een paar dagen oud voor het bij de klant terecht komt.
Het fijne van brood zelf maken is dus dat je het proces ook zelf doorloopt. Je bepaalt zelf de manier en welke ingrediënten er al dan niet biologisch of met broodverbeteraars precies gebruikt worden. Je weet ook precies wanneer het brood gebakken is dus hoe vers het is. Afgebakken brood invriezen en later oppiepen in de oven geeft ook weer vers knapperig brood. Dus als ik geen tijd heb om brood te bakken ga ik naar een goede bakker, koop ik een vers biologisch brood en vries dat in. 5 minuten in de oven en het is weer vers. Ik zie de meerwaarde van een afbakbrood dan ook niet, zeker niet met thuisbakkers als doelgroep.
Het fijne van brood zelf maken is dus dat je het proces ook zelf doorloopt. Je bepaalt zelf de manier en welke ingrediënten er al dan niet biologisch of met broodverbeteraars precies gebruikt worden. Je weet ook precies wanneer het brood gebakken is dus hoe vers het is. Afgebakken brood invriezen en later oppiepen in de oven geeft ook weer vers knapperig brood. Dus als ik geen tijd heb om brood te bakken ga ik naar een goede bakker, koop ik een vers biologisch brood en vries dat in. 5 minuten in de oven en het is weer vers. Ik zie de meerwaarde van een afbakbrood dan ook niet, zeker niet met thuisbakkers als doelgroep.
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Crustimize
Nee, Anna. Daar heb je absoluut een punt. Ik denk ook dat wij niet de juiste doelgroep zijn. Wij zijn natuurlijk wel een beetje broodbakgekken. Maar zoals ik al eerder schreef : er zal vast wel een groep consumenten zijn die geld wil besteden aan ambachtelijk voorgebakken brood. Het huidige aanbod in de supermarkten is kwalitatief slecht dus daar zie ik wel markt.
Groetjes, Annelies
- Motormuis
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 52
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 11:40
Re: Crustimize
Ik denk dat je daar wel een punt hebt bioloogje.
Ik vind het kneden het leuke deel ervan.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Ik vind het kneden het leuke deel ervan.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Crustimize
Mijn brood is na een week nog vers.. ook bij de mensen die het van mij krijgen..Crustimize schreef: ↑di 20 mar 2018, 12:05Rik59 schreef: ↑vr 16 mar 2018, 18:17 Supermarkten liggen vol van die afbakbrood en broodjes.. voor schappelijke prijzen.
Waarom zou ik dan kiezen voor eigen samenstelling??
De meeste consumenten hebben al helemaal geen voorstelling van verhoudingen in een deeg.
Verder denk ik niet dat ik meer zoveel meer zou betalen + verzendkosten omdat ik dan zonnebloempitten heb i.p.v. sesamzaad.
Maar zoals hierboven ook al geschreven:
HET LEKKERSTE BROOD BAK JE ZELF..
We richten ons dan ook niet op de gemiddelde consument. Jullie zijn de doelgroep omdat jullie extra moeite/geld betalen voor jullie brood dan mensen van de supermarkt. Het afbakidee is omdat het op die manier toch vers is(zodra afgebakken) en we hadden gelezen dat normaal gesproken biologisch/zelfgebakken brood binnen 3 dagen bederft.
Dus het idee is vooral om moeite te besparen omdat je wel je eigen brood 'samenstelt' maar niet al die tijd aan het bakken kwijt bent, als ik zo formuleer lijkt het jou dan iets wat je zou kopen?
Verder hebben de mensen die hier op het forum bakken geïnvesteerd in apparatuur en willen ze zelf bepalen welk meel o.i.d. hun brood bevat.. dit om van discutabele kwaliteit af te zijn..
Nu denk je dat ze dit uit handen geven??
Daarnaast hebben velen hier teveel plezier om het zelf te bakken..
Een vers desembrood koop ik hier voor € 4,00.. met jullie verzendkosten zit je op een € 10,00 ...
Ik bak het zelf voor € 0,60...
Dan weet ik ook zeker dat ik echte desem heb.. want 95% van de verkochte desem is gewoon gistbrood ..
Nahh.. een desembroodje vanaf begin.. een dag of 10...
Laatst gewijzigd door Rik59 op wo 21 mar 2018, 11:38, 2 keer totaal gewijzigd.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Crustimize
Als thuisbakkers de doelgroep zijn denk ik: volstrekt kansloos idee, dan snap je niet waarom mensen zelf bakken. Ik zou wat anders verzinnen en me vooral beter in de doelgroep verdiepen :-)
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Crustimize
Ik zou dat nooit bestellen, ik zie het nut er niet van in?
En jullie stellen het zo eenvoudig voor, maar hebben jullie er wel goed over nagedacht? Stel je krijgt per dag 100 bestellingen en iedereen wil een ander brood. Hoe gaan jullie dat doen? Ieder brooddeeg apart kneden en afbakken? Hebben jullie überhaupt verstand van broodbakken? Of is het alleen maar een idee voor een afstudeerscriptie? In dat geval: ga ermee door want het idee is leuk.
En jullie stellen het zo eenvoudig voor, maar hebben jullie er wel goed over nagedacht? Stel je krijgt per dag 100 bestellingen en iedereen wil een ander brood. Hoe gaan jullie dat doen? Ieder brooddeeg apart kneden en afbakken? Hebben jullie überhaupt verstand van broodbakken? Of is het alleen maar een idee voor een afstudeerscriptie? In dat geval: ga ermee door want het idee is leuk.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Crustimize
Ik heb een paar positief bedoelde opmerkingen bij het plan:
1e. Leuk idee om een kwaliteitsafbakbrood in de markt te willen zetten. Is er nu niet voor de consument.
2e. De consument laten samenstellen zou ik niet doen. Is m.i. niet de trigger om het brood te bestellen, eerder een drempel. (Zij die “er verstand van hebben” bakken het zelf wel)
3e. Bedenk dat het een dagvers product is, dus alleen op gerief te produceren.
4e. Is er nagedacht over de kostprijs? Ingredienten, verpakking, verzendkosten, vaste kosten voor ruimte, en apparatuur, personeelskosten, energie, en de belangrijkste: winst? Lijkt mij een prijzig brood worden.
1e. Leuk idee om een kwaliteitsafbakbrood in de markt te willen zetten. Is er nu niet voor de consument.
2e. De consument laten samenstellen zou ik niet doen. Is m.i. niet de trigger om het brood te bestellen, eerder een drempel. (Zij die “er verstand van hebben” bakken het zelf wel)
3e. Bedenk dat het een dagvers product is, dus alleen op gerief te produceren.
4e. Is er nagedacht over de kostprijs? Ingredienten, verpakking, verzendkosten, vaste kosten voor ruimte, en apparatuur, personeelskosten, energie, en de belangrijkste: winst? Lijkt mij een prijzig brood worden.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- desempedia
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: do 27 mar 2014, 13:09
Re: Crustimize
ik hou het op 99% van het verkochte desembrood dat met gist wordt bereidt, natuurdesem is vooral de valkuil bij de Ekoplaza.
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Crustimize
Dit heeft toch niets met het onderwerp te maken?
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Crustimize
Zelf brood bakken is veel te leuk om ergens afbakbrood te bestellen. Waarom zou ik dan afbakbrood gaan bestellen.
Het gaat vooral om het plezier om zelf je brood te maken. Dus nee, ik ben geen potentiële klant. ;-)
Het gaat vooral om het plezier om zelf je brood te maken. Dus nee, ik ben geen potentiële klant. ;-)
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Crustimize
Hmmm..... vroeg einde van een miljoenenzaak lijkt het....
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Crustimize
Jammer dat Crustimize ons niet op de hoogte houdt van de vorderingen c.q. reageert op de opmerkingen. Tweerichtingsverkeer is toch de basis van fora zoals dit?
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Crustimize
Ik ga dit topic sluiten.
De aanstichters van dit topic zijn al meer dan een maand niet meer op het forum geweest. Mocht er iemand verder willen discussiëren mogen ze een nieuw draadje starten.
WIl
De aanstichters van dit topic zijn al meer dan een maand niet meer op het forum geweest. Mocht er iemand verder willen discussiëren mogen ze een nieuw draadje starten.
WIl
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl