Ik kon het niet vinden op het forum. Maar ik wil roombroodjes gaan bakken. Welk recept voor deeg gebruiken jullie hiervoor? Het recept voor de zachte melkbolletjes (van Cor) of heb je voor roombroodjes een ander deegrecept nodig?
Ik hoor het graag.......
Recept roombroodjes
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Recept roombroodjes
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Recept roombroodjes
Dacht al pas geleden iets voorbij te hebben zien glippen...
viewtopic.php?p=63370#p63359
Die melkbollen van Koos gaan een heel eind..
En voor de Gele Room:
Banketbakkersroom
• Ingredienten:
1 liter melk
60 gr custard
150 gr suiker
2 eieren
1 Vanillestokje
• Beschrijving:
Breng in een pan 9 dl melk met de helft van de suiker en het
opengesneden
vanillestokje aan de kook en laat het even zachtjes doorkoken.
Klop de eieren met de suiker los en voeg er de custard en de
achtergehouden melk aan toe.
Verwijder het vanillestokje en voeg de kokende melk onder voortdurend
roeren met een garde aan het custardmengsel toe.
Giet het terug in de pan, zet de pan op het vuur en laat het mengsel al
roerend doorkoken (pas op, het brand gemakkelijk aan).
Laat het snel afkoelen.
Poedersuiker niet vergeten Koos... en dan nog even laten karamelliseren "het summum"!!
SUC7!!
viewtopic.php?p=63370#p63359
Die melkbollen van Koos gaan een heel eind..
En voor de Gele Room:
Banketbakkersroom
• Ingredienten:
1 liter melk
60 gr custard
150 gr suiker
2 eieren
1 Vanillestokje
• Beschrijving:
Breng in een pan 9 dl melk met de helft van de suiker en het
opengesneden
vanillestokje aan de kook en laat het even zachtjes doorkoken.
Klop de eieren met de suiker los en voeg er de custard en de
achtergehouden melk aan toe.
Verwijder het vanillestokje en voeg de kokende melk onder voortdurend
roeren met een garde aan het custardmengsel toe.
Giet het terug in de pan, zet de pan op het vuur en laat het mengsel al
roerend doorkoken (pas op, het brand gemakkelijk aan).
Laat het snel afkoelen.
Poedersuiker niet vergeten Koos... en dan nog even laten karamelliseren "het summum"!!
SUC7!!
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Recept roombroodjes
Hallo Koos...
Voor Roombroodjes kun je uitstekend het recept van Zachte witte Melbollen volgen, tot en met het opbollen :G
Laat de bolletjes...
...dan even loskomen/rijzen en modelleer ze...
zo (had deze foto helaas niet in mijnalbums ) gebruik hiervoor een rolstokje (stukje bezemsteel)
Zet ze op een licht ingevette bapklaat en laat ze nog +/- 45-50 min. narijzen.
Bak ze af in 15-20 min./ 225 °C....
Na het afbakken meteen afstrijken met een kwastje gesmolten boter en laat ze afkoelen op een rooster.
Maak intussen de vulling/banketbakkersroom, vouw de broodjes open en vul ze met de afgekoelde room, via een spuitzak:
En ze tenslotte bestuiven met poedersuiker.
Voor Roombroodjes kun je uitstekend het recept van Zachte witte Melbollen volgen, tot en met het opbollen :G
Laat de bolletjes...
...dan even loskomen/rijzen en modelleer ze...
zo (had deze foto helaas niet in mijnalbums ) gebruik hiervoor een rolstokje (stukje bezemsteel)
Zet ze op een licht ingevette bapklaat en laat ze nog +/- 45-50 min. narijzen.
Bak ze af in 15-20 min./ 225 °C....
Na het afbakken meteen afstrijken met een kwastje gesmolten boter en laat ze afkoelen op een rooster.
Maak intussen de vulling/banketbakkersroom, vouw de broodjes open en vul ze met de afgekoelde room, via een spuitzak:
En ze tenslotte bestuiven met poedersuiker.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Recept roombroodjes
Rik & Cor,
Dank voor jullie reacties. Met zulke uitgebreide adviezen kan het haast niet meer mislukken.
Gr. Koos
Dank voor jullie reacties. Met zulke uitgebreide adviezen kan het haast niet meer mislukken.
Gr. Koos
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Recept roombroodjes
Graag gedaan Koos,
Voor je de gele room gaat spuiten even goed doorslaan dan laat hij zich makkelijker spuiten..
Voor je de gele room gaat spuiten even goed doorslaan dan laat hij zich makkelijker spuiten..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.