Recept roombroodjes

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Recept roombroodjes

Bericht door Koos de bakker »

Ik kon het niet vinden op het forum. Maar ik wil roombroodjes gaan bakken. Welk recept voor deeg gebruiken jullie hiervoor? Het recept voor de zachte melkbolletjes (van Cor) of heb je voor roombroodjes een ander deegrecept nodig?

Ik hoor het graag.......
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Recept roombroodjes

Bericht door Rik59 »

Dacht al pas geleden iets voorbij te hebben zien glippen...
viewtopic.php?p=63370#p63359

Die melkbollen van Koos gaan een heel eind..
En voor de Gele Room:

Banketbakkersroom
• Ingredienten:
1 liter melk
60 gr custard
150 gr suiker
2 eieren
1 Vanillestokje

• Beschrijving:
Breng in een pan 9 dl melk met de helft van de suiker en het
opengesneden
vanillestokje aan de kook en laat het even zachtjes doorkoken.
Klop de eieren met de suiker los en voeg er de custard en de
achtergehouden melk aan toe.
Verwijder het vanillestokje en voeg de kokende melk onder voortdurend
roeren met een garde aan het custardmengsel toe.
Giet het terug in de pan, zet de pan op het vuur en laat het mengsel al
roerend doorkoken (pas op, het brand gemakkelijk aan).
Laat het snel afkoelen.

Poedersuiker niet vergeten Koos... en dan nog even laten karamelliseren "het summum"!!

SUC7!!
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Recept roombroodjes

Bericht door bakplaat »

Hallo Koos...
Voor Roombroodjes kun je uitstekend het recept van Zachte witte Melbollen volgen, tot en met het opbollen :G

Laat de bolletjes...

Afbeelding

...dan even loskomen/rijzen en modelleer ze...

zo (had deze foto helaas niet in mijnalbums ;) ) gebruik hiervoor een rolstokje (stukje bezemsteel)

Zet ze op een licht ingevette bapklaat en laat ze nog +/- 45-50 min. narijzen.

Bak ze af in 15-20 min./ 225 °C....

Afbeelding
Na het afbakken meteen afstrijken met een kwastje gesmolten boter en laat ze afkoelen op een rooster.

Maak intussen de vulling/banketbakkersroom, vouw de broodjes open en vul ze met de afgekoelde room, via een spuitzak:

Afbeelding

En ze tenslotte bestuiven met poedersuiker.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Recept roombroodjes

Bericht door Koos de bakker »

Rik & Cor,

Dank voor jullie reacties. Met zulke uitgebreide adviezen kan het haast niet meer mislukken.

Gr. Koos
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Recept roombroodjes

Bericht door Rik59 »

Graag gedaan Koos,
Voor je de gele room gaat spuiten even goed doorslaan dan laat hij zich makkelijker spuiten..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Plaats reactie