guzzi schreef: ↑za 22 feb 2020, 19:19
Zijn er mensen hier met waterontharders (Aquacell oid)?
Wij overwegen om zo'n ding te laten installeren maar ik zou niet graag zien dat het nadelige gevolgens heeft op mijn brood...
Ik lees hier dat het nadelig kan zijn voor de kruim en houdbaarheid:
http://www.classofoods.com/pagina1_2.html
Wanneer men water gebruikt dat te zacht is bekomt men wel een brood met een goed volume maar de kruimstructuur zal eerder pover zijn. En dit heeft een invloed op de malsheid en de houdbaarheid van het brood.
Walter zal niet al te hard zijn...
Ik ben hier ooit met zo'n ding bezig geweest en het leverde voor mij de volgende conclusies:
1. Je hebt geen enkele besparing het kost alleen...
2 Constant moet je onthardingszout verversen... een terugkerend klusje
3. Jou lichaam en andere zaken hebben kalk nodig...
4. Het is een open systeem en kunnen er dus
bacteriën in komen... denk eraan dat dit dan
jou eigen verantwoording is. Nu met een gesloten systeem heeft de waterleidingmaatschappij de zaken in de hand en denk eraan dat ze dit goed doen want ze wachten echt niet op claims van jou en anderen die hun anders verantwoordelijk zouden stellen...
Voor de zachte billetjes?? Stuur mevrouw naar de bijouterie... is ze erg tevreden mee