Pitta broodje

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
valk03
Chef stoffer en blik
Berichten: 24
Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14

Pitta broodje

Bericht door valk03 » vr 10 apr 2020, 10:49

Een vraagje over de bekende pitta broodjes. Er staan vrij veel recepten op het web en die lijken bijna allemaal op elkaar. Si er toevallig iemand die een beproefd recept heeft?

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3601
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Pitta broodje

Bericht door lekkermelig » vr 10 apr 2020, 12:22

Ik heb ze wel regelmatig gebakken.
Het succes van pitabrood staat of valt vooral bij de manier waarop je hem bakt. Ook daar staat het internet vol met voorbeelden.
Het is een relatief simpel deeg, je kan er hooguit wat mee varieren door er kruiden en/of olijven door te mikken.

Ze zijn in ieder geval vrijwel altijd lekkerder dan die kartonnen rondjes uit de supermarkt.

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
valk03
Chef stoffer en blik
Berichten: 24
Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14

Re: Pitta broodje

Bericht door valk03 » vr 10 apr 2020, 12:53

ok, wat het bakken betreft zal ik nog eens kijken. Daar was me nog niets aan opgevallen.

Dnke voor je reactie.

Gebruikersavatar
Kadetje
Jongste bediende
Berichten: 25
Lid geworden op: vr 24 apr 2020, 10:10
Locatie: Drenthe

Re: Pitta broodje

Bericht door Kadetje » wo 29 apr 2020, 10:30

Ik gebruik dit recept:

https://uitpaulineskeuken.nl/2012/05/pitabroodjes.html

Wel met paar aanpassingen (Door schade en schande wijs geworden;)):
- Niet al het water aan het begin al toevoegen, beetje achterhouden en alleen toevoegen als het te droog is.
- Olie tegelijk met het water (dus aan het begin) toevoegen anders mengt het niet meer (dan glijdt de deegbal alleen maar door de kom, als je een standmixer gebruikt). Het zout voeg ik wel pas na 10 minuten toe.

Ik haal hier 8 pita’s uit.
Maak ze niet te dik anders worden ze eerder zwart dan gaar.
Ik bak ze op een pizzasteen.

Hier thuis is iedereen enthousiast en ik mag die kartonnen rondjes niet meer kopen ;)

Succes.

Gr.
Maya
KitchenAid Artisan
Gewone oven met pizzasteen

Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 559
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Pitta broodje

Bericht door Vitamine C » wo 29 apr 2020, 12:22

Leuk ik ga ze ook is maken. Die kartonnen schuiven zijn ook niet zo lekker

Plaats reactie