Hoi iedereen,
Ik ben hier nieuw en heb al een tijdje een vraag.
Kan ik suiker vervangen door iets anders (bijvoorbeeld stevia) om suikerbrood en koekebrood te maken.
Waarom deze vraag: ik ben namelijk suikerziek voor bijna 15 jaar.
Of is dit hier al eens vraagt en/of beantwoord?
groetjes JanP
Suikerbrood - Koekebrood
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1739
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Suikerbrood - Koekebrood
Tja, ik weet niet of je als iemand met suikerziekte eigenlijk wel aan de suikervervangers mag maar heb hier wel een link met info voor je, voor wat het waard is dan. https://www.blijzondersuiker.nl/blog/ti ... houdingen/
Niet bij brood alleen....
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5289
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Suikerbrood - Koekebrood
In suikerbrood zitten suikerparels P4, die kun je niet vervangen.
In koekenbrood kun je suiker vervangen door Erythritol/Sukrin.
In alle 'gewone' broden kan je de suiker weglaten.
Blijft dat brood op zich een bron is van koolhydraten en mag maar met mate worden gegeten door diabetici.
In koekenbrood kun je suiker vervangen door Erythritol/Sukrin.
In alle 'gewone' broden kan je de suiker weglaten.
Blijft dat brood op zich een bron is van koolhydraten en mag maar met mate worden gegeten door diabetici.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine