Suikerbrood - Koekebrood

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
JanP
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: za 09 mei 2020, 13:35

Suikerbrood - Koekebrood

Bericht door JanP » za 09 mei 2020, 15:08

Hoi iedereen,

Ik ben hier nieuw en heb al een tijdje een vraag.
Kan ik suiker vervangen door iets anders (bijvoorbeeld stevia) om suikerbrood en koekebrood te maken.
Waarom deze vraag: ik ben namelijk suikerziek voor bijna 15 jaar.
Of is dit hier al eens vraagt en/of beantwoord?

groetjes JanP

Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1722
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Suikerbrood - Koekebrood

Bericht door papagena » za 09 mei 2020, 19:54

Tja, ik weet niet of je als iemand met suikerziekte eigenlijk wel aan de suikervervangers mag maar heb hier wel een link met info voor je, voor wat het waard is dan. https://www.blijzondersuiker.nl/blog/ti ... houdingen/
Niet bij brood alleen....

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5130
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Suikerbrood - Koekebrood

Bericht door Levinebaktbrood » za 09 mei 2020, 20:07

In suikerbrood zitten suikerparels P4, die kun je niet vervangen.

In koekenbrood kun je suiker vervangen door Erythritol/Sukrin.

In alle 'gewone' broden kan je de suiker weglaten.

Blijft dat brood op zich een bron is van koolhydraten en mag maar met mate worden gegeten door diabetici.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Plaats reactie