Pagina 1 van 1

Suikerbrood - Koekebrood

Geplaatst: za 09 mei 2020, 15:08
door JanP
Hoi iedereen,

Ik ben hier nieuw en heb al een tijdje een vraag.
Kan ik suiker vervangen door iets anders (bijvoorbeeld stevia) om suikerbrood en koekebrood te maken.
Waarom deze vraag: ik ben namelijk suikerziek voor bijna 15 jaar.
Of is dit hier al eens vraagt en/of beantwoord?

groetjes JanP

Re: Suikerbrood - Koekebrood

Geplaatst: za 09 mei 2020, 19:54
door papagena
Tja, ik weet niet of je als iemand met suikerziekte eigenlijk wel aan de suikervervangers mag maar heb hier wel een link met info voor je, voor wat het waard is dan. https://www.blijzondersuiker.nl/blog/ti ... houdingen/

Re: Suikerbrood - Koekebrood

Geplaatst: za 09 mei 2020, 20:07
door Levinebaktbrood
In suikerbrood zitten suikerparels P4, die kun je niet vervangen.

In koekenbrood kun je suiker vervangen door Erythritol/Sukrin.

In alle 'gewone' broden kan je de suiker weglaten.

Blijft dat brood op zich een bron is van koolhydraten en mag maar met mate worden gegeten door diabetici.