Pagina 1 van 1

Bier

Geplaatst: za 06 jun 2020, 17:19
door Joannes
Voor bepaalde streekgerechten als Limburgs zuurvlees of konijn in het zuur voeg ik graag zoet donker bier toe wat de smaak en de kleur ten goede komt. Recentelijk heb ik enkele roggebroden gebakken. De smaak was goed maar kan naar mijn mening beter door het water te vervangen door zoet donker bier. Met koken levert dat geen problemen op omdat de alcohol verdampt en in de keuken vervliegt. In een gesloten oven waar de alcoholdampen niet goed weg kunnen voorzie ik echter problemen als explosiegevaar. Dat is dan ook de enige reden wat mij weerhoudt om dit te doen.
Klopt mijn theorie of is er niets aan de hand?

Re: Bier

Geplaatst: za 06 jun 2020, 17:22
door Vitamine C
Wel eens bierbrood gebakken geen explosie gehad.

Re: Bier

Geplaatst: zo 07 jun 2020, 10:57
door Haverbrood
Ik maak 4 x per jaar lichtbruine pitjes desem brood met The Famous Grouse whisky.
Ik vervang 20% water met Whisky.
Me oven staat nog steeds op de zelfde plek, :thumbup:

Re: Bier

Geplaatst: ma 08 jun 2020, 00:03
door Kneedhaak 2.0
Dat moet zeker geprobeerd worden in de desem.
Wie weet word het iets voor bij de knien of het zoervleis :cool:

Re: Bier

Geplaatst: zo 14 jun 2020, 15:23
door TigerManZ
Verschillende malen bier toegevoegd en nooit problemen gehad.
Het is uiteindelijk maar een heel klein beetje alcohol wat verdampt...